" /> " /> " />
Europa

5 ponturi pentru o vizita in Campania

Regiunea italiana Campania, situata in sudul Peninsulei, are o istorie bogata si o frumusete aparte. Se intinde de la provincia Caserta, cu care se invecineaza in nord, pina la Salerno, care o margineste in sud. O vizita in Campania ar trebui facuta pe indelete, una-doua saptamani nefiind de ajuns pentru a-i vedea toate minunatiile. Iata insa care sunt principalele ei atractii, cu mentiunea ca fiecare are, la randul ei, o multime de alte lucruri de explorat.

1. Plajele

Peste 300 de kilometri de coasta, de o frumusete care-ti taie rasuflarea. Oricine a auzit de splendoarea coastei Amalfi din zona orasului Napoli si nu oricine stie de coasta Cilento din Salerno, “adevaratul Sud al Italiei”.

2. Siturile arheologice

Campania e casa unora dintre cele mai notabile situri arheologice ce dateaza din vremuri stravechi, precum Pompeii, Herculaneum sau Paestum. Acestea sunt primele trei (si cele mai importante) insa sunt o multime de alte situri mici care “vorbesc” despre antichitate. Printre ele, localitati-spa, precum Terme di Stabia. Daca esti bun scufundator, nu ocoli nici parcul arheologic subacvatic din Baiae.

3. Fructe si alcool

Solul vulcanic al Campaniei e gazda perfecta pentru cele mai dulci lamai din lume si, de asemenea, pentru portocalele rosii. De fapt, originea portocalelor rosii, acum raspandite peste tot in lume, se afla chiar aici (si in sudul Spaniei). Le vei intalni pe marginea drumului, copacii sunt plini si nu sunt intotdeauna culesi la timp. Zaharul natural imprumuta aromele celebrelor bauturi alcoolice limoncello si mandarino.

4. Pasticceria

Napoletanii sunt mari fani ai deserturilor. Unul dintre cele mai placute moduri de petrecere a timpului liber este sa iei o cafea intr-o piazza, s-o “asortezi” la o babá (prajitura cu rom) sau o sfogliatella (foetaj de tip croasant, in straturi subtiri) si sa privesti la oamenii care trec. Nu vei intra niciodata intr-un cerc napoletan, ca turist de moment, insa vei trai senzatii clare de dolce farniente.

5. Fotbalul

In Campania exista o singura echipa de fotbal: SSC Napoli. Care beneficiaza de unii dintre cei mai fanatici suporteri din lume (fapt constatat recent pe pielea suporterilor steilsti). Batranul stadion San Paolo este cel pe care Napoli isi desfasoara meciurile de acasa, unele la care, ca iubitor de fotbal, n-ar trebui sa lipsesti. Dar sa nu-ti iei bilete in Curva A sau Curva B (peluzele), fiindca e posibil sa ai de-a face cu vreu suporter care te suspecteaza ca nue sti trup si suflet cu culorile fostei trupe ale lui Diego Maradona.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!