" /> " /> " />
Europa

Bruges – orasul de vis al Belgiei

Bruges este orasul de vis al micutei tari europene, Belgia. Inca de cand cobori din tren, te simti transportat in timp, mai precis in evul mediu, o perioada in care principalele mijloace de transport erau calul si caruta. Orasul este cunoscut de turisti pentru canalele sale, dar si pentru manufacturile locale de dantele, ciocolata si bere.

Bruges este supranumit “Venetia Nordului” datorita canalelor care il strabat. In epoca medievala, aceste canale erau folosite pentru transportul marfurilor in si din oras, motiv pentru care a devenit o asezare prospera si bogata. In prezent, canalele sunt intrebuintate in principal pentru turism si relaxare. Este recomandat ca atunci cand ajungi prima oara aici sa faci un tur al canalelor. Acesta te va ajuta sa te orientezi mai usor prin oras.

Dantela este o marfa pe care o poti gasi in aproape orice magazin din Bruges. In 1717 a fost infiintata prima scoala de dantelarie din Belgia de catre un grup de maicute. Scoala poate fi vizitata si astazi; se numeste Lace Centre (Kantcentrum-Peperstraat 3A) si ofera informatii despre producerea dantelei. Si desigur, la tot pasul vei intalni comercianti stradali care vand obiecte din dantela.

Tot aici, vei gasi si delicioasa ciocolata belgiana. Muzeul Choco-Story (Wijnzakstraat 2) spune povestea transformarii boabelor de cacao in ciocolata. Nu uita sa vizitezi galeria unde se fabrica ciocolata si sa profiti din plin de mostrele gratuite. In Bruges, vei gasi oriunde un magazin de ciocolata, dar cel mai faimos dintre toate este, fara indoiala, Old Chocolate House (Mariastraat) unde se vand sortimente ale acestui desert si unde poti incerca o cana de ciocolata calda aburinda.

Pentru cei care nu stiu foarte multe despre Belgia, ar fi interesant de spus ca aceasta micuta tara este campioana absoluta a berii. Aici s-a fabricat bere de cea mai buna calitate inca din perioada medievala, iar in Bruges conceptul de bere buna este ceva de la sine inteles. Prima escala in acest sens ar trebui sa fie la The Halve Maan (Walplein 26), o berarie locala care povesteste despre procesul fabricarii berii belgiene. Taxa de intrare cuprinde o vedere panoramica asupra orasului din turnul cladirii si degustare de bere.

Un oras bogat, cu o istorie indelungata, peste care timpul a trecut frumos. Bruges merita pe buna dreptate statutul de mecca turistica. Cu canalele pastrate intr-o stare foarte buna, cu berea si ciocolata sa, orasul acesta pare prea frumos ca sa fie adevarat. Poate ca povestile chiar devin realitate… Mai ales daca ne amintim si de filmul In Bruges, regizat de Martin McDonagh, avandu-l in rol principal pe Colin Farrell.

Poti ajunge in Bruges cu trenuri care pleaca de la Aeroportul din Bruxelles sau din centru Bruxelles-ului cu o frecventa destul de mare si care fac cam 90 min pana la destinatie.

Bruges – un oras romantic:

[media id=9 width=638 height=515]
Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!