" /> " /> " />
Cum sa In aer

Cum sa ajungi de la aeroportul din Budapesta in oras

Aeroportul budapestan Ferihegy e situat la circa 16 kilometri de centrul orasului. Ca in orice oras civilizat insa, exista numeroase modalitati de a ajunge in capitala rapid si comod. Exista trenuri, mini-autobuze si taxiuri. Aeroportul are trei terminale: 1, 2A si 2B. Terminalul 1 e conectat cu celelalte doua terminale printr-o linie de autobuze.

Autobuze si metrou

Autobuzul numarul 200E face legatura directa intre terminalele aeroportului si statia de metrou Kobanya-Kispest. Din statia de metrou, magistrala M3 te va duce direct in centru si constituie totodata cea mai rapida si ieftina modalitate de conectare a orasului cu aeroportul. Autobuzul 200E culege calatorii atat de la Terminalul 1 cat si de la 2A si 2B si circula de dimineata devreme pana dupa miezul noptii. Autobuzul numarul 93 conecteaza Terminalul 1 de statia de metrou mai sus mentionata.

Trenuri

O linie de tren conecteaza Terminalul 1 cu gara Budapest Nyugati, aflata in oras. Calatoria dureaza o jumatate de ora. Statia de tren are doua peroane iar legatura cu terminalul e facuta printr-un pasaj pietonal. Biletele de tren se pot cumpara din Terminalul 1 sau de la automatele de bilete aflate pe primul peron. Pentru a ajunge de la Terminalele 2A sau 2B la Terminalul 1, trebuie sa iei autobuzul 200E.

Minibusuri

Exista si un serviciu de minibusuri, care conduc turistii in diferite zone ale orasului. Cei care merg in acelasi loc se pot grupa si utiliza acelasi shuttle. Dar asta inseamna numeroase opriri pe parcurs. Minibusurile au aer conditionat si spatiu pentru 8-10 pasageri. Toate terminalele au serviciul de minibusuri.

Taxi

Aeroportul dispune de o zona oficiala de taxiuri. Tarifele sunt fixe, in functie de zona orasului in care trebuie sa ajungi. De asemenea, exista cateva companii de rent-a-car care-si au birourile in interiorul aeroportului.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • […] Budapesta este capitala Ungariei si cel mai mare oras din aceasta tara, cu o populatie ce depaseste 1,7 milioane locuitori. In plus este si principalul centru cultural, comercial, industrial, politic si de transport, intinzandu-se pe o suprafata de aproximativ  1360 km2. Avand in vedere cultura si istoria orasului, Budapesta este privita adesea drept una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa de Est. Atractia principala este frumoasa Dunare, care serpuieste prin oras. Budapesta, un oras fascinant! […]Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!