" /> " /> " />
Europa

Orasele mai putin cunoscute ale Ungariei

Ungaria nu inseamna doar Budapesta. Sigur, capitala vecinilor nostri e un oras superb, vizitat de milioane de turisti in fiecare an. Insa si celelalte orase mari ale Ungariei au cate ceva de oferit si, prin urmare, nu sunt deloc de ocolit. Ba dimpotriva.

Debrecen

Debrecen este al doilea oras ca marime din Ungaria si are 206.000 locuitori. Este centrul regional al estului Ungariei. Debrecen se afla langa parcul national Hortobagy, locul ideal daca iti plac cu adevarat tinuturile de campie. Acest oras este situat aproape si de Romania. Desi a fost izolat din punct de vedere istoric de Budapesta, cele doua orase au devenit mult mai legate unul de celalalt prin nou construitele autostrazi, cum ar fi M3. Debrecen are o retea de transport public decenta, din care nu lipsesc tramvaiele si troleibuzele. Este un oras relativ linistit, fara prea multa agitatie si zarva, in care se afla o universitate si cateva institutii culturale.

Miskolc

Miskolc este al treilea oras din Ungaria, situat in partea de nord-est a tarii, destul de aproape de Slovacia. Aici traiesc aproximativ 170.000 locuitori, Miskolc fiind centrul regional al nordului Ungariei. Acest oras se afla in apropierea catorva regiuni geografice si tinuturi variate. In partea de est sunt Muntii Bukk, precum si raul Sajo si apele curgatoare Hejo si Szinva. Punctul aflat la cea mai joasa altitudine al orasului este malul raului Sajo, totodata locul de unde incepe Campia Tisei. Miskolc este un oras in general industrial. El este impartit in cateva zone distincte, cum ar fi Avas, care se afla pe un deal in centrul orasului si este caracterizat prin multe structuri vechi sau sovietice. Mai este Belváros, centrul orasului, unde cladirile istorice se intind langa constructiile moderne ale mall-urilor.

Szeged

Szeged are o populatie de 169.000 locuitori si este centrul regional al Ungariei sud-estice. Este situat aproape de granita cu Serbia si Romania, pe raurile Maros si Tisza. Climatul acestei zone este mult mai insorit decat al altor parti ale Ungariei. Szeged este unul dintre centrele industriale alimentare ale tarii, aici fabricandu-se boia si salam. Este totodata si un important centru universitar.

Pécs

Pécs este situat pe culmile muntilor Mecsek, in partea de sud-vest a tarii, aproape de Croatia. Are o populatie de 156.000 locuitori. Impreuna cu orasele Essen si Istanbul, Pécs a fost ales drept capitala culturala europeana in anul 2010. Deoarece este localizat intr-o zona agricola, multe produse locale isi au originea in acest oras. Tot aici se afla si o vestita fabrica de portelan. A fost o zona in care se aflau multe fabrici, dar acestea au disparut dupa prabusirea Uniunii Sovietice. La Beraria din Pécs se produce o bere speciala, care nu este filtrata inainte de imbuteliere si pe care o poti servi numai intr-un singur restaurant. Universitatea din Pécs este cea mai veche institutie de invatamant universitar din Ungaria si una dintre cele mai vechi din intreaga Europa. Din orasul Pécs pleaca in fiecare zi catre Budapesta cateva trenuri.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!