" /> " /> " />
Australia & Oceania

Top 5 plaje din Australia

Australia este renumita pentru plajele sale minunate, pentru apele incredibil de limpezi si pentru cele mai frumoase privelisti din lume. Ai aici o lista a celor mai bune 5 plaje australiene:

Plaja Bells

Daca esti unul dintre cei pasionati de surf, o experienta in tinutul lui Oz ar fi incompleta fara o oprire la Plaja Bells, aflata pe coasta statului australian, Victoria. Tine cont insa ca aici, curentii oceanici nu sunt pentru amatorii sportului cu plansa, ci pentru cei mai buni si mai curajosi de pe scena surfului international. Aici se desfasoara cea mai veche competitie de surf din lume – Festivalul Rip Curl Pro Surf & Music – iar valurile se adreseaza numai profesionistilor.

Golful Byron

Printre cele mai faimoase destinatii de litoral ale Australiei, Golful Byron promite o experienta de neuitat pentru vizitatorii lui. Inca din anii ’60, acest adapost din nisip a atras o multime de oameni care luau parte la activitati amuzante, de la scufundari la mare adancime la practicarea canotajului impreuna cu delfinii. Recunoscut pentru plajele sale curate, aflate de-a lungul zonelor din interiorul tarii si mangaiate de vanturile de coasta, frumusetea fara rival a Golfului Byron este un motiv suficient de intemeiat pentru a merge acolo.

Plaja Bondi

Servind drept refugiu de weekend pentru un contingent foarte cosmopolit de australieni, Plaja Bondi se afla situate la numai 7 kilometri est de cartierul de afaceri ultra-central al orasului Sidney. Dupa ce traversezi strazile aglomerate ale acestui faimos oras, fa-ti timp pentru a te intinde la o sedinta de bronzat pe fasiile de nisip ale Plajei Bondi, pline de cei dornici sa scape de intinderile urbane. Pe langa numeroasele restaurante si cafenele situate de-a lungul tarmului, exista si Pavilionul Bondi, aflat in apropiere, care este o adevarata enclava culturala, plina de atractii sezoniere, inclusiv un teatru, grupuri de lucru pe teme artistice, galerii de arta si multe altele.

Plaja Hyams

Faimoasa in intreaga lume pentru nisipul sau alb, stralucitor si pentru apa limpede precum cristalul, Hyams este una din minunile naturale ale tarii, despre care merita sa scrii la intoarcerea acasa. Daca nu mai ai chef sa te relaxezi in apele coastei, foloseste-ti timpul pentru a explora natura abundenta care se intinde intre Parcul National Jervis Bay in partea de nord si Parcul National Booderee si Gradina Botanica la sud. E senzational sa fii partas la toate aceste frumuseti, un habitat natural pentru multe specii ale florei si faunei. In plus,  Hyams iti va tine cu siguranta toata familia ocupata.

Plaja Cable

O vizita la Plaja Cable, situata direct la Oceanul Indian, ii va cuceri chiar si pe cei mai mari impatimiti ai nisipurilor. Avand 22 de kilometri in lungime, pe tarmul sarutat de soare al plajei gasesti nisip fin, de culoarea perlei, iar apele sunt limpezi, oferind un refugiu perfect pe durata verii. In ciuda popularitatii locului, ai sansa sa gasesti si zone izolate, departe de multime. Daca vrei sa ramai cu o amintire de neuitat, fa o plimbare pe plaja, calare pe camila, la apusul soarelui.

Alte plaje incantatoare pot fi gasite in Queensland, langa Cairns si Spring Hill.

Sugestii de cazare in Cairns si Spring Hill

Hotel Hides Cairns – este situat aproape de aeroport, langa Muzeul Cairns, Galeriile locale si Reef Teech. Tariful unei camere duble este de 46 euro.

Hotel Discovery Cairns – se afla in Cairns, aproape de teatru, esplanada orasului si muzee. Pretul camerei porneste de la 55 euro.

Apartamentele Quest Spring Hill – iti ofera cazare de lux in Brisbane, Australia, pentru 134 euro/113 lire/174 dolari.

O plimbare cu camilele pe Cable Beach, la rasarit de soare:

[media id=6 width=638 height=515]
Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Curenţi puternici sunt şi în apele de la Bondi Beach … după 5 minute de încercări de menţinere în poziţie verticală (de înot nu prea se pune problema) am ieşit epuizaţi.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!