Food & Drink

Vodca: 4 utilizari turistice, excluzand betia

Vodca este o bautura versatila care poate fi folosita si in alte scopuri atunci cand calatoresti, in afara, desigur, de cel de a te chercheli. Vodca este una dintre bauturile cel mai des consumate la nivel mondial si e foarte probabil sa o gasesti in multe locuri din lume. In plus, rusii sunt peste tot, asa ca… unde e picior de rus, automat gasesti vodca. Dar iata la ce mai poate fi folosita aceasta bautura, cu mentiunea ca recomandarea TukTuk e sa alegi versiuni ieftine pentru cele de mai jos:

Pastreaza proaspat mirosul echipamentului turistic

Nu-ti curata cu adevarat hainele, dar incearca sa umpli un tub de spray cu vodca si pulverizeaza-l pe tricoul sau pe pantalonii pe care i-ai purtat o zi dedicata in totalitate plimbarii si vei elimina mirosul neplacut. Vodca omoara toate bacteriile care se dezvolta in medii calde si umede (cum ar fi sosetele transpirate) si indeparteaza mirosurile urate. Mirosul de vodca dispare odata ce hainele se usuca.

Insecticid pentru gandaci

Vodca poate fi folosita in doua moduri pentru a scapa de gandaci – pulverizand-o direct pe ei sau pe hainele tale care nu sunt inca foarte mirositoare, ca substanta protectoare. Poti sa incerci sa dai cu vodca si pe asternuturile de pat, daca te afli intr-un hotel aflat pe lista neagra in ce priveste gandacii.

Reduce intensitatea durerilor de dinti

Sincer vorbind, daca bei o cantitate suficienta de vodca poti scapa de majoritatea durerilor, dar daca vrei sa scapi doar de durerea de dinti, fa gargara cu putina vodca amestecata cu apa calduta. Trucul asta functioneaza si in cazul in care ai gatul inflamat.

Inlatura mirosul picioarelor nespalate

Spalarea picioarelor cu vodca te ajuta sa scapi chiar si de cele mai puternice mirosuri, datorita alcoolului care ucide bacteriile. Vodca te ajuta sa te vindeci si de basici, distrugand bacteria care prelungeste procesul de cicatrizare a acestora.

Alte utilizari ale acestei bauturi

  • Vindeca iritatiile, durerea si mancarimea. Pune o cantitate mica de vodca pe zona afectata si aceasta va spala substantele suparatoare, aducandu-ti o alinare temporara.
  • Reduce febra daca te freci cu putina vodca pe piept.

Alte utilizari creative ale ei printre care curatarea urechilor, poti gasi si cautand pe Google. Calatoreste indeajuns de mult si vei gasi multiple utilizari pentru multe alte lucruri cum ar fi dezinfectantul de maini care opreste mancarimile de pe urma muscaturilor de insecte sau untul de arahide care face mancarea sa reziste pe drum.

Şi un ultim sfat: daca iti planifici o calatorie intr-o tara predominant musulmana in perioada sarbatorilor, e foarte posibil sa nu gasesti usor vodca. Nici macar din cea de dat pe haine…

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!