" /> " /> " />
Arta & Aventura

10 cantece inspirate de New York

Muzica joaca un rol important in viata noastra iar atunci cand calatoresc, multi oameni asociaza cate un cantec cu o destinatie, un loc pe care urmeaza sa-l viziteze sau l-au vizitat. Orasul New York este, alaturi de Paris, cel mai “inspirant” pentru artistii de seama ai lumii. Mai jos ai o lista cu cele bune cantece inspirate de orasul care nu doarme niciodata, una dintre cele mai tulburatoare si palpitante metropole ale lumii.

New York, New York (Liza Minelli / Frank Sinatra)

Fara indoiala acesta este imnul orasului! A fost facut celebru de catre Frank Sinatra, dar varianta originala a fost scrisa si interpretata de Liza Minelli pentru filmul cu acelasi titlu din 1977, al lui Martin Scorsese.

[media id=22 width=638 height=515]

An Open Letter to NYC (Beastie Boys)

Un tribut ceva mai optimist adus orasului. In acest cantec se regasesc portiuni din piesa “New York’s my home” al lui Sammy Davis Jr.

[media id=23 width=638 height=515]

New York (U2)

Potrivit celor declarate de Bono, acest cantec este un fel de tribut adus lui Frank Sinatra si lui Lou Reed. Inclus pe albumul din anul 2000 al trupei, “All that you can’t leave behind”, versurile piesei au fost usor modificate dupa atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

[media id=24 width=638 height=515]

Walk on the Wild Side (Lou Reed)

Cel mai cunoscut cantec al lui Lou Reed este despre diferite calatorii individuale in New York si in imprejurimile sale. Este inclus pe albumul “Transformer” si a fost produs de David Bowie.

[media id=25 width=638 height=515]

New York City’s Killing Me (Ray LaMontagne)

Retrasul cantaret de muzica folk, Ray LaMontagne canta de multe ori in intuneric, ca oamenii sa nu il vada! Este atat de timid incat refuza chiar sa faca videoclipuri, preferand sa lase cantecele sale “oamenilor frumosi”. Probabil ca vacantele la New York nu sunt pentru el.

[media id=26 width=638 height=515]

Englishman in New York (Sting)

Acest cantec este extras de pe albumul din 1987 al cantaretului, “Nothing like the sun” si reprezinta o piesa de referinta inspirata de excentricul scriitor Quentin Crisp. Desi bine cunoscut, single-ul nu s-a situat prea bine in clasamente, atingand pozitia 51 in topurile britanice si chiar mai jos in clasamentele din SUA.

[media id=27 width=638 height=515]

New York State of Mind (Billy Joel)

Al treilea cel mai bine vandut artist solo din SUA, Billy Joel, trebuia sa aiba un cantec propriu dedicat orasului New York! Aceasta piesa se canta frecvent la evenimentele sportive care au loc in metropola americana si a fost inspirata de revenirea lui Joel din Los Angeles inapoi in New York.

[media id=28 width=638 height=515]

Empire State of Mind (Jay-Z / Alicia Keys)

Un hit international al celor doi, Empire State of Mind a petrecut 5 saptamani pe primul loc in Top 100 Billboard din SUA si a intrat in top 10 in multe alte tari. Alicia Keys a inregistrat propria sa versiune a acestui cantec, Empire State of Mind (part II) Broken Down, pentru a-si exprima mai bine propriile sentimente fata de marele oras.

[media id=29 width=638 height=515]

Fairytale of New York (The Pogues)

Votat in mod regulat drept cel mai bun cantec de Craciun din toate timpurile, Fairytale of New York al celor de la The Pogues, este o piesa festiva mai putin dulceaga. Lansata in anul 1987, cantecul vorbeste despre amintirile unui barbat beat legate de sarbatorile de Craciun din trecut, amintiri care fac referire si la o relatie mai putin reusita!

[media id=30 width=638 height=515]

Harlem Shuffle (The Rolling Stones)

Desi n-a fost scris de cei de la The Rolling Stones, versiunea lor este cea mai reusita a acestei piese R&B apartinand lui Bob&Earl. Videoclipul usor bizar realizat pentru acest cantec in anul 1986, cuprinde animatii apartinand lui John Kricfalusi, creatorul benzilor desenate cu Ren si Stimpy.

[media id=32 width=638 height=515]
Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!