Cum sa In aer

Cum sa ajungi de la aeroporturile din Paris in oras

Parisul are doua aeroporturi principale: Charles de Gaulle (CDG – in abrevierea internationala) si Orly (ORY). Ambele aeroporturi sunt excelent interconectate cu capitala Frantei, prin urmare a ajunge in centrul Parisului, indata ce te-ai dat jos din avion, nu trebuie sa fie o problema.

1. Roissy – Charles de Gaulle

Cea mai rapida si mai ieftina modalitate de a ajunge in centru de la CDG este trenul RER B (toate trenurile se recunosc dupa un cod de culori, pentru acesta urmareste culoarea albastra) cu plecare din terminalele 2 si 3. Urmareste trenurile care pleaca spre Paris (Robinson, Antony, St. Remy-les-Chevreuse). Cumpara un bilet Ile-de-France din Zona 5 (CDG) in Zona 1 (centrul Parisului). Un bilet costa 8.50 euro pentru adulti si 5.95 euro pentru copiii de la 4 la 9 ani. Gratuit pentru copiii sub 4 ani. Primul tren pleaca la ora 4.56 AM iar ultimul la 23.56. Pe traseu sunt sapte statii: Gare du Nord, Chatelet Les Halles, St. Michel/Notre Dame, Luxembourg, Port Royal, Denfert-Rochefereau, Cite Universitaire. Toate sunt localizate in centru.

2. Orly

Cum sa ajungi de la aeroporturile din Paris in oras orlyExista cateva optiuni de transport dinspre aeroportul Orly catre centru: RER B + Orlyval (trenuri), Orlybus, RER C + autobuz precum si liniile de autobuz 183, 285, si 292. Cea mai buna optiune din punct de vedere financiar este Orlybus-ul, al carui bilet te va costa 6.40 euro. In privinta comoditatii, cea mai buna alegere ar fi trenul RER B si trenul expres Orlyval, care te vor duce in doar 35 de minute la statia Chatelet Les Halles, din centru. Poti lua Orlyval-ul pana la statia Antony iar de acolo RER B-ul pana la una dintre cele 7 statii de pe traseu (vezi mai sus).

Parisul mai are, sa spunem, un aeroport, situat la circa 90 km distanta de oras. Se numeste Beauvais si este optiunea romanilor care calatoresc cu cursele low-cost in capitala Frantei.  Din Beauvais se poate ajunge foarte bine in oras cu autobuzul. Exista curse care pleaca la circa 20 de minute dupa fiecare sosire a unui zbor international. Biletul costa 15 euro, poate fi cumparat din holul aeroportului (atentie: doar cu cash!) iar cursa va dura ceva mai mult de o ora si te va lasa la Port Maillot.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

zoot.ro%20

answear.ro%20

Booking.com

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94