Europa

Cele mai interesante muzee din Munchen

Esti iubitor de arta? Te-ai saturat de cat ai batut coridoarele din Luvru sau Prado? Te afli in Munchen si te-ai plictisit sa bei bere si sa mananci carnati nemtesti? Atunci citeste mai jos despre muzeele capitalei bavareze, fiecare dintre ele avand cel putin un motiv care sa te determine sa-i treci pragul.

Deutsches Museum

muzee din munchenDeutsches Museum este un loc distractiv atat pentru adulti cat si pentru copii, pentru ca este plin de tot felul de expozitii stiintifice. Exista aici o colectie de Stiinte Naturale foarte vasta, cu informatii din domenii precum astronomia, chimia, fizica si multe altele. Pentru iubitorii de muzica exista o colectie impresionanta de instrumente muzicale. La fel de bine reprezentata este sectiunea de transporturi, care cuprinde elemente din domenii precum constructia de poduri si aeronautica. In privinta zonei de Materiale si Productie, aici sunt expuse tot felul de obiecte si informatii despre mine, tehnologia sticlei, metale, hartie, jucarii si textile. Muzeul este si gazda pentru diverse expozitii temporare. Spre deosebire de alte muzee, multe dintre exponate pot fi testate, atinse, explorate, asa incat, o singura vizita aici este, practic, insuficienta!

Museum Mensch und Natur: Muzeul omului si al naturii

muzee din munchenAcest muzeu prezinta evolutia planetei Pamant pana in prezent dar si posibile variante pentru viitor. Ofera o multitudine de informatii despre biodiversitate, despre rolul omului in istoria Pamantului si despre evolutia omului pe Terra. Sunt expuse obiecte naturale autentice, reprezentari grafice si programe audio-vizuale.

Kartoffelmuseum: Muzeul cartofului

muzee din munchenAcesta este un muzeu particular inchinat cartofului. Pot fi admirate opere de arta care au ca tematica sapaliga dar si o serie de vase si tacamuri ce servesc la prezentarea si consumarea acestei legume sub diverse forme.

Haus Der Kunst: Muzeul de Arta

muzee din munchenMuzeul al artelor vizuale era candva administrat de nazisti si isi dedica activitatetea celebrarii celui de-al Treilea Reich. In prezent, depasindu-si istoria intunecata, muzeul gazduieste expozitii de arta moderna avangardista cu foarte multe proiectii video, fotografii, sculpturi, imprimeuri, picturi si multe altele.

Archaologische Staatssammlun: Muzeul bavarez de arheologie

In acest muzeu sunt expuse cele mai vechi artefacte gasite in Bavaria, povenind de la primele asezari umane din aceasta regiune, inca din perioada lui Carol cel Mare, 800 e.n. In afara de obiecte apartinand culturilor care s-au succedat in Bavaria, muzeul gazduieste si obiecte provenind din zona Mediteranei si din Orientul Mijlociu.

Munchen Stadtmuseum: Muzeul de stat Munchen

Muzeul se afla in centrul orasului, intr-o cladire renovata ce dateaza inca din Evul Mediu. Aici poti admira o multime de obiecte si poti afla informatii despre istoria si evolutia orasului. Muzeul se adreseaza tuturor categoriilor de vizitatori, de la copii pana la varstnici, gazduind expozitii de fotografie, film, moda, teatru de papusi si chiar obiecte de balci.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!