Food & Drink Obiceiuri in lume

Obiceiuri culinare in Brazilia

In Brazilia, se obisnuieste sa se ia masa impreuna cu familia sau prietenii. Oamenii mananca incet si stau mult timp la masa. Pentru cei care prefera sa ia masa singuri, exista varianta restaurantelor-bufet, unde, iti alegi ce vrei sa mananci, pui pe tava si platesti in functie de greutatea tavii. In astfel de localuri gasesti o varietate larga de salate, paste si carne din care poti alege.

Obiceiuri culinare in Brazilia feijoada1Preparatul traditional brazilian se numeste Feijoada , o tocana ce contine fasole neagra si se face cu orez si carne de porc. Se serveste cu farofa si couve si, fiind o mancare grea, la final se bea un digestiv din portocale . Bautura nationala in Brazilia este cafeaua, care se serveste, de obicei, in cantitati mari si foarte dulce.  Localnicii beau cafea de mai multe ori intr-o zi. Si fructele tropicale sunt foarte  consumate in Brazilia, deoarece clima calda si umeda face ca acestea sa creasca aici din belsug. Daca ne referim la bauturi alcoolice, atunci vorbim despre celebra caipirinha, un cocktail facut din cachaca, “spirtoasa” traditionala a brazilienilor.

In aceasta tara, a manca pe strada este considerat necivilizat si probabil ca nu vei vedea prea des oameni care sa faca asta. Chiar daca merg la un juice-bar sau fast-food, brazilienii vor ramane asezati pana la consumarea intregului meniu.

Obiceiuri culinare in Brazilia caipirinhaNici mancatul cu mana nu este acceptat, vei vedea ca oamenii folosesc tacamuri pentru aproape orice, chiar si pizza si sandwich-uri. Iar daca trebuie sa iei ceva cu mana de pe un platou, foloseste un servetel. Brazilienii nu mananca in locuri care nu sunt amenajate in acest scop, nici chiar oamenii de afaceri nu mananca la birou.

Daca ti se ofera de mancare, nu spune “Multumesc!”, pentru ca acest raspuns este interpretat ca un refuz si privit ca o impolitete. Brazilienii obisnuiesc sa manance de trei ori pe zi. Micul dejun este destul de usor, nicidecum bacon, sunca sau oua, ci produse de patiserie, paine si dulceata si cafea, lapte sau un suc de fructe ca bautura. Pranzul este masa principala a zilei si este servita in jurul orei 13, impreuna cu familia sau prietenii; aceasta masa este vazuta si ca un prilej de intalnire, relaxare si socializare. Mancarurile obisnuite pentru masa de pranz sunt: diverse preparate pe baza de carne, orez, cartofi, fasole si legume. Cina este, de regula, o masa mai usoara decat pranzul, poate fi compusa si dintr-o simpla gustare. O cina obisnuita ar contine cativa biscuiti sau branza si sunca.

zoot.ro%20

answear.ro%20

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94