mexican food
Foto: Tono Balaguer
Food & Drink Obiceiuri in lume

Obiceiuri culinare mexicane

Arta culinara din Mexic este in mod categoric inspirata din obiceiurile culinare spaniole. Mexicul este o tara imensa, asa ca preparatele dar si obiceiurile alimentare pot varia in functie de regiunea in care te afli.

Micul dejun, sau El desayuno, se serveste intre orele 7 si 10 dimineata. Unii mexicani prefera sa manance in timpul micului dejun, altii, in schimb, savureaza doar o ceasca cu cafea. Depinde, desigur, de persoana. Un mic dejun ceva mai consistent ar putea consta, de exemplu in huevos rancheros, adica oua prajite pe o tortilla, cu putin salsa, porumb si ceapa. Variantele mai usoare includ fructe, paine prajita, iaurt si produse de patiserie.

Pranzul, sau La comida, se serveste intre orele 1:00 si 4:30 dupa-amiaza, si este cea mai consistenta si importanta masa a zilei. Mexicanii isi petrec mult timp relaxandu-se la pranz. Le place sa discute, inainte, in timpul si dupa ce mancarea a fost servita. In general, ti se va servi un aperitiv inainte de felul principal, cum ar fi supa sau salata. Apoi, felul principal va fi probabil ceva cu fructe de mare, pui sau carne, poate cu orez si fasole. De asemenea, tortilla fierbinti sunt servite la pranz.

La sate, oamenii nu mananca atat de multa carne ci mai degraba orez, fasole, porumb si produse din porumb, cum ar fi tamales. In zonele rurale, oamenii iau masa intr-o parte a casei, separata de locul in care dorm, in care isi tin toate alimentele.

Cina, sau La cena, se serveste intre 8 si 9 seara. Este o masa usoara, care poate contine, de exemplu, ori supa, ori tacos.

Atunci cand stai la masa, se cuvine sa iti tii mainile la vedere, si nu sub masa. Uneori, este o idee buna sa iti odihnesti incheieturile mainii pe margine. Daca esti invitat in casa cuiva in Mexic, ar trebui sa iti faci aparitia mai tarziu, cam 30 de minute peste ora stabilita. Multi gasesc un astfel de comportament nepoliticos si apar mai devreme. Asteapta sa te asezi si asteapta ca gazda sa inceapa sa manance. Este politicos sa lasi ceva mancare in farfurie dupa masa, deci nu trebuie sa termini tot. Numai barbatii toasteaza in Mexic. Daca ai terminat de mancat, pune furculita de-a lungul farfuriei, manerele spre dreapta, iar dintii cu fata spre farfurie.

Atunci cand iei masa in oras, intr-un restaurant, ti se va lasa in mod automat o taxa de 15% pe nota de plata. Cu toate acestea, ciubucul nu este inclus si se presupune ca vei lasa si tu ceva. In general, 15% este o suma corecta.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!