Asia Top 10

Top 10 lucruri de facut in Indochina (2)

Dupa ce in prima parte, TukTuk ti-a sugerat cateva locuri extrem de interesante de vizitat in Indochina, intre care tunelurile Cu Chi din Vietnam si Campia cu Borcane din Laos, continuam cu inca cinci pe masura, precum si, la final, una dintre modalitatile prin care romanii pot ajunge in faimoasa regiune din Asia de sud-est.

6. Te imprietenesti cu triburile, in Vietnam

Sapa e o regiune extrem de pitoreasca, situata in zona muntilor Hoang Lien Son (in nord, langa granita cu China), un loc de unde poti admira splendoarea peisajelor (terase de orez, vegetatie luxurianta, Fansipan – cel mai inalt varf muntos al Vietnamului) sau te poti imprieteni cu oamenii ce apartin triburilor care traiesc pe acele dealuri. Regiunea are un farmec aparte, una dintre experientele desavarsite fiind vizitarea unei piete locale din satucurile care o impanzesc, modalitate perfecta de intrare in contact cu obiceiurile si cultura localnicilor ce au trait sute de ani in conditii relativ izolate.

7. Vizitezi Luang Prabang, in Laos

Orasul Luang Prabang este cunoscut pentru frumusetea incredibila a cladirilor sale si pentru fascinantele zone naturale ce-l inconjoara. S-ar putea spune ca este orasul fanion al Laosului, un mix de temple, arhitectura coloniala si, totodata, de locuitori de diverse rase si etnii. Un fel de turn Babel exotic, din punct de vedere arhitectonic si uman, Luan Prabang uimeste prin diversitate, lasand vizitatorului impresia ca se afla in cel mai condimentat oras din lume.

8. Zaci la plaja, in Vietnam si Cambodgia

Putina lume asociaza Indochina cu plaja. Acestia ar trebui sa afle insa ca in Vietnam exista cateva plaje foarte frumoase, precum China Beach (redenumita recent Sunrise Beach). Alte asemenea locuri de stat la soare sunt Hue, Danang, Nha Trang si Phan Thiet. In Cambodgia, cea mai faimoasa plaja este cea din Sihanoukville, situata in sudul tarii.

9. Descoperi Phnom Penh, capitala Cambodgiei

Capitala cambodgiana este un oras cu adevarat stralucitor, situat pe malurile fluviului Mekong. Centrul industrial, cultural, economic, turistic si istoric al tarii are o multime de lucruri de oferit vizitatorilor, de la peisajele urbane exotice ce pot fi vazute dintr-o plimbare cu vaporul, pana la arhitectura impozanta, de sorginte franceza, care include Palatul Regal, Muzeul National dar si Pagoda de Argint, cel mai cunoscut templu budist al tarii.

10. Distreaza-te negociind, oriunde in Indochina

Pietele si targurile locale din Indochina sunt niste imense “mall”-uri in care vesnic gasesti reduceri. Vizitarea lor este o experienta mai mult decat interesanta, macar prin prisma faptului ca vei negocia la sange pentru suveniruri, obiecte artizanale, pantofi, genti, haine si alte obiecte. Daca detii arta negocierii, totul ti se va parea un spectacol amuzant si vei pierde ore intregi in cautarea unor lucruri cat mai ieftine si mai spectaculoase pe care sa le aduci acasa.

Exista mai multe oferte prin care romanii pot ajunge in Indochina. Una dintre cele mai interesante apartine agentiei Explore Travel, care ofera un pachet de 17 zile (ce include vizitarea Cambodgiei, Vietnamului si a Thailandei) la un pret de exceptie: 1990 euro (plecare in 7 martie 2011). Programule  fabulos si include vizite in Hanoi (capitala Vietnamului), experimentarea artei culinare vietnameze in satul Van Giang, explorarea orasului imperial Hue, vizitarea Saigonului si a deltei Mekong, a pietei plutitoare Cai Rang si a orasului Siem Reap, a templelor din Angkor si a lacului Tonle Sap si nu in ultimul rand a capitalei thailandeze Bangkok.

Tariful include transportul cu avionul (inclusiv transportul intern intre orasele locale), 13 nopti cazare la hoteluri de 3-4 stele, mic dejun in fiecare zi plus alte cine si pranzuri, transferuri, croaziere, taxe de intrare la obiective, servicii de ghid, taxa de viza thailandeza etc. Nu sunt incluse taxele de avio (390 euro / persoana) si taxele de viza pentru Vietnam si Cambodgia (50 dolari). Zborul se face cu compania Air France.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!