" /> " /> " />
Europa

Bordeaux, o destinatie de weekend

Orasul Bordeaux din Franta este cunoscut datorita vinurilor produse in aceasta regiune, asa ca orice calatorie in zona ar trebui sa fie asortata cu un pahar de vin rosu. Desi acesta ar putea fi in sine un motiv suficient de convingator pentru a vizita frumosul oras, Bordeaux mai are si alte surprize de oferit: bulevarde largi, arhitectura neoclasica, parcuri romantice si foarte multi studenti.

Principala atractie

Cei 4 km de faleza reprezinta partea moderna a orasului. Poti sa te plimbi pe jos, cu bicicleta sau sa te asezi si sa admiri raul Garonne si Pont de Pierre – pod cu 17 arcade, construit in timpul domniei lui Napoleon , fiecare arcada reprezentand una dintre victoriile imparatului. Daca ai chef, poti chiar sa mergi prin apa, deoarece albia raului este putin adanca si luciul ei reflecta imaginea orasului.

Alte lucruri interesante de facut

O plimbare prin Jardin Public, unul dintre cele mai impresionante parcuri din Bordeaux, amenajat in 1755, te va purta prin Jardin Botanique (Gradina Botanica) si Musee d’Histoire Naturelle (Muzeul de Istorie Naturala). La scurta distanta de parc este Musee d’Art Contemporain (Muzeul de Arta Contemporana). In drum spre Rue Ste Catherine, principala artera comerciala a orasului, opreste-te o clipa in fata Grand Theatre si fotografiaza Monument aux Girondins.

Degusta specialitatile zonei

Daca degustarile organizate la cramele din imprejurimile orasului nu ti-au potolit setea, Place de la Victoire este o zona cu multe baruri grozave pentru o seara in oras.

De-ale gurii

Iubitorii de vin stiu ca este de preferat sa nu bea licoarea pe stomacul gol. Din fericire, Bordeaux are o traditie gastronomica respectabila, iar in Place St Pierre si in Place du Parlement –centrul istoric al orasului, datand din secolul al XVIII-lea-, sunt cateva restaurante grozave.

Vremea muzeelor

Accesul la expozitiile permanente din muzeele bordeleze este gratuit. Musee d’Aquitaine ofera o perspectiva interesanta asupra istoriei orasului, iar iubitorii de arta nu ar trebui sa rateze Musee de Beaux-Arts.

Imprejurimile orasului

Turistii vin la Bordeaux pentru vinuri – dar chiar si pentru cei care nu sunt tocmai pasionati de vinul rosu, o excursie in regiunile viticole din apropiere , cum ar fi St Emilion si Medoc, poate fi o idee foarte buna. Zona este bine deservita de transportul public iar Biroul de Turism din Bordeaux organizeaza tururi de o zi la cramele din imprejurimi. Insa, pentru mai multa libertate, o varianta ar fi inchirierea unei masini si explorarea zonei pe cont propriu. St Emilion, la 35 km distanta de Bordeaux este o asezare medievala fortificata, care gazduieste o biserica subterana sapata in stanca si catacombe. Merita sa ramai o noapte aici.

De stiut…

Cand: viziteaza Bordeaux din luna mai pana in octombrie, perioada in care sunt organizate excursiile la vii si crame.

Cum: cu avionul, aeroportul Bordeaux este la 10 km de oras, iar autobuzul va face 45 de minute de aici pana in centrul orasului. Cei care prefera sa mearga cu taxiul scot din buzunar cam 20 euro. Bordeaux este si un important nod feroviar: de la Paris pana aici trenul face trei ore, iar de la Toulouse, doua ore si jumatate.

Moneda: Euro

Limba: Franceza

Transportul in comun: tramvaiele vin la fiecare 10 minute; biletele se cumpara din statie si trebuie validate. Biletul de autobuz poate fi cumparat direct de la sofer si trebuie si el validat.

In oras: o bere costa aproximativ 5 euro

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!