Asia

Templul Kamakhya din Assam

Daca vrei sa vizitezi unul dintre cele mai vestite muzee hinduse din India, atunci Templul Kamakhya este o alegere buna. Templul este situat pe Dealul Nilachal, in partea de vest a orasului Guwahati, din regiunea Assam, India. Acesta este unul dintre locurile de pelerinaj pentru credinciosii hindusi din Nord-Estul Indiei si totodata o destinatie turistica vestita.

Istorie

Regele Chilarai din dinastia Koch a construit Templul Kamakhya in anul 1565 si se poate vedea cu usurinta ca acesta este facut in stil medieval. Templul este un simbol al fuziunii dintre credinta si practica. De multe ori, diversi oameni aduc sacrificii la acest templu. Ce nu se stie este faptul ca animalele femele nu sunt sacrificate la templu, cu exceptia cazului in care sacrificarea se face la scara mare.

Principalele atractii

Este adevarat ca templul poate fi vizitat oricand in timpul anului, dar numerosi practicanti de tantra yoga il viziteaza in timpul festivalului anual numit Ambubachi Mela. Acest festival are loc de regula la mijlocul lunii iunie cand incepe sezonul musonilor. Festvalul este tinut pentru a sarbatori ciclul menstrual anual al zeitei templului, Devi Kamakhya.

Alt nume sub care este cunoscut festivalul este Ameti sau Festivalul Tantric al Fertilitatii. El dureaza 4 zile si aduna participanti din diferite parti ale tarii.

Cum se ajunge la Templul Kamakhya din Guwahati, regiunea Assam, India

Pentru a ajunge la templu trebuie sa treci mai intai prin orasul Guwahati. Acesta este legat prin reteaua feroviara de multe parti ale lumii si drumul pana acolo e lipsit de probleme. Odata ajuns in Guwahati, poti lua un autobuz sau taxiul ca sa ajungi la Kamakhya.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

De la1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Perioada disponibila: Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

De la940 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

De la830 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!
Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94