Ponturi Tuk

Sfaturi pentru calatoria cu copiii

SkiAmade

Dupa cum stiu toti cei care au copii mici, o vacanta cu familia, in care sunt inclusi noii membri, poate fi uneori usor problematica. Si asta deoarace copiii, prin natura lor, sunt dinamici si imprevizibili, fapt care e posibil sa-ti faca vacanta nu foarte relaxanta. Micutii au nevoie constant de atentie dar, cunoscand si punand in aplicare cele 7 sfaturide mai jos, voiajul va fi mai placut si pentru parinti si pentru copii.

Pregateste-te de zbor

A fi parinte este o “meserie” plina de imprevizibil care presupune insa luarea catorva masuri. Una dintre ele este sa iti faci o asigurare de calatorie pentru tine si pentru copii, pentru orice eventualitate. Daca zburati cu avionul, roaga un prieten sau o cunostinta sa va duca la aeroport si sa va astepte atunci cand reveniti. In acest fel, stresul intarzierii la aeroport este evitat.

Program relaxat

Nu programati prea multe activitati pentru o zi. Atunci cand calatoresti impreuna cu copiii, programul trebuie sa fie foarte flexibil, asa ca nu aglomerati agenda; mai curand, stabiliti-va cateva obiective importante si impartiti-le pe mai multe zile, in asa fel incat sa le puteti atinge, dar sa petreceti si momente de relaxare in familie.

Planuiti impreuna

Atunci cand faceti planul de vacanta, e important sa tineti cont de parerile fiecarui membru al familiei. Fiecare are anumite preferinte, iar o vacanta reusita pentru toata lumea trebuie sa tina cont de dorintele fiecaruia. Si nu-ti neglija propriile preferinte, chiar daca te concentrezi foarte mult asupra copiilor. Care vor vor vor de toate!

Bine gandit

Asigura-te ca toate cele necesare calatoriei au fost prevazute. Nu uita de vaccinuri, de asigurarea de calatorie si de documentele importante. Verifica daca sunt doctori in zona in care mergeti, mai ales daca unul dintre membrii familiei sufera de vreo afectiune. Incearca sa porti pasaportul la tine in permanenta: nu se stie cand vei avea nevoie de el.

Cazarea

Daca ai copii mici, foarte galagiosi si foarte activi, cazarea va fi un aspect foarte important. E de preferat sa eviti hotelurile, pentru ca, cele mai multe dintre ele nu sunt prevazute cu apartamente familiale. Ca sa va puteti relaxa, aveti nevoie de cel putin doua camere, una pentru copii si una pentru adulti, asa incat, o idee buna ar fi o casa de oaspeti, mult mai convenabila la pret si mult mai spatioasa decat o camera de hotel.

Putin mai devreme

Ca sa eviti intarzierile datorate situatiilor ce pot aparea in legatura cu copiii, incearca sa planifici timpul in asa fel incat sa ajungeti cu cel putin un sfert de ora mai devreme. La aeroport, de exemplu, e foarte important sa ajungeti ceva mai devreme. Calatoriile impreuna cu familia au o doza serioasa de neprevazut, asa incat, pentru a nu suporta consecinte negative, e bine sa iti iei o marja de eroare in planificarea timpului.

Distractie

Liniile aeriene prevad in costul biletelor o limita de greutate pentru bagaje, prin urmare copiii nu vor putea lua cu ei in vacanta toate acele carti si jucarii pe care si le-ar dori. Bazeaza-te pe instinctele tale parentale atunci cand alegi pe care dintre acestea sa le pui in bagaje. Intotdeauna trebuie sa se afle printre ele si jucaria preferata, pentru ca acesta este obiectul care il linistste pe copil acasa si va face asta si in avion sau in locurile in care veti merge.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

De la1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Perioada disponibila: Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

De la940 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

De la830 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!
Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94