macy ny
America de Nord Shopping

Unde sa faci shopping in New York

Shopping la New York este un sport in sine.  Majoritatea lucrurilor de vazut si de facut sunt concentrate in partea sudica a Manhattan-ului. Manhattan este un fel de “bulevard central” al unei regiuni care cuprinde circa 20 de milioane de oameni. Dintre acestia, numai 1,5 milioane de oameni locuiesc efectiv in Manhattan, iar cea mai mare parte din ceilalti pana la 20, sunt cei care vin aici pentru shopping, si carora li se adauga multimea de turisti.

In Manhattan gasesti de la boutique-uri micute in care poti cumpara orice-ti trece prin minte, pana la magazine importante, al caror nume reprezinta deja branduri celebre. Desi hotelurile sunt destul de scumpe, in New York poti cumpara haine foarte ieftine. Unde? Pai, de pilda la…:Unde sa faci shopping in New York macy

Macy’s– emblematicul magazin aflat la intersectia strazii 34 cu Broadway, se autointituleaza “cel mai mare magazin din lume” si sustine ca nu are rival. Se intinde pe suprafata a 6 etaje uriase, iar subsolul este destinat exclusiv restaurantelor.

Bloomingdale’s– la fel de cunoscut ca si Macy’s, insa putin mai mic, este considerat a fi mai elegant si preferat de cumparatorii de varsta a treia. Se afla la intersectia strazii 59 cu bulevardul Lexington, in partea de sud a Upper East Side.

Century 21 – centru comercial celebru prin pozitionarea sa aproape de Ground Zero, dar si pentru faptul ca aici poti gasi articole de designer la preturi foarte mici. Din aceasta cauza este intotdeauna foarte aglomerat iar personalul nu este foarte prietenos. Insa pentru preturile produselor merita sa treci peste atitudinea vanzatorilor si peste aglomeratie.

Unde sa faci shopping in New York faoFAO Schwarz – unul dintre cele mai mari magazine de jucarii din lume, aflat la intersectia strazii 58 cu Fifth Avenue. Magazinul este extrem de traditionalist, asa ca o vizita merita macar pentru a admira stilul conservator al jucariilor care au facut furori pe vremuri.

Dupa ce ai dat o raita prin locurile deja celebre de mai sus, ar trebui sa te indrepti catre mahazine ceva mai mici. A face shopping in New York inseamna mai degraba sa intri in boutique-uri cochete, decat in mall-uri (asta daca ai invatat ceva din serialul Sex and the City). In functie de ce vrei sa cumperi, iata cateva indicatii:

Zone comerciale importante

Madison Avenue, intre strada 59 si 72,in Upper East Side – in aceasta zona se afla o serie de magazine de lux, deoarece cartierul este locuit de oameni cu o situatie financiara foarte buna. Daca bugetul nu-ti permite sa achizitionezi articole, cel putin te poti delecta privind vitrinele.Unde sa faci shopping in New York madison avenue

Fifth Avenue, intre strada 48 si 59 – spre deosebire de Madison Avenue, zona este foarte circulata. Aici sunt Tiffany’s– la parterul Trump Tower,  Sak’s 5th Avenue, Bergdorf Goodman, Barney’s si alte magazine elegante ale designerilor europeni de marca.

Strazile 9 si 10, intre Bulevardul 3 si Bulevardul B- in aceasta zona, au aparut in ultima vreme cateva magazine de imbracaminte foarte dragute. Zona este in mod special preferata de turistii japonezi.

Strada 8, intre Bulevardul 6 si Broadway – acest bulevard din cartierul Greenwich Village cunoaste o perioada de stagnare in ultima vreme, insa, continua sa fie preferat pentru magazinele sale cu haine de buna calitate la preturi decente.

Broadway, intre Houston Street si Canal Street – artera comerciala din cartierul Soho care gazduia in trecut magazine cu produse originale, pline de stil si personalitate, s-a transformat in ultimii 10 ani intr-una a magazinelor de lux. Au mai ramas si cateva dintre boutique-urile originale, insa articole foarte interesante pot fi cumparate si de la vanzatorii ambulanti care isi expun marfa pe aici.

Spring si Price Street intre Broadway si West Broadway, in Soho- pot fi gasite lucruri foarte interesante in aceasta zona moderna locuita de staruri de cinema si celebritati. Asa ca, pe langa cumparaturi, te poti alege si cu intalniri spontane cu diverse vedete.

Unde sa faci shopping in New York Southstreet SeaportSouthstreet Seaport– in aceasta zona de pe tarm vei intalni magazine care fac parte din marile lanturi comerciale americane. Insa asta nu stirbeste deloc din farmecul cartierului. E foarte frumos sa te plimbi aici, mai ales cind e vreme frumoasa, fie ca ai in plan sa faci cumparaturi sau nu.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Add Comment

Click here to post a comment

Arata-ne ca esti om: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Booking.com

Urmareste-ne pe Instagram!

 • Street in Locorotondo Puglia region Italy
  1 day ago by tuktuk_mag Street in Locorotondo (Puglia region, Italy)
 • A ride on Lake Mead near Hoover Dam in NevadaArizona
  2 days ago by tuktuk_mag A ride on Lake Mead, near Hoover Dam in Nevada/Arizona.
 • The trulli pointed houses of Alberobello in Puglia region Italy
  3 days ago by tuktuk_mag The trulli pointed houses of Alberobello, in Puglia region, Italy.
 • Galata Tower in Istanbul with an angry panda touch
  7 days ago by tuktuk_mag Galata Tower, in Istanbul, with an angry panda touch.
 • Cisternino little town in Puglia region Italy
  1 week ago by tuktuk_mag Cisternino, little town in Puglia region (Italy)
 • Santa Monica pier in Los Angeles End of Rout 66
  1 week ago by tuktuk_mag Santa Monica pier, in Los Angeles. End of Rout 66.
 • Domenico Modugno the singer of Volare song born in Polignanohellip
  2 weeks ago by tuktuk_mag Domenico Modugno, the singer of "Volare" song, born in Polignano a Mare, in Puglia region of Italy.

TukTuk Channel