Food & Drink

Mancaruri traditionale in Praga

Capitala si totodata cel mai mare oras din Republica Ceha este Praga, una dintre cele mai populare destinatii turistice. Zona devastata de nemti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, operatiunile de renovare si reconditionare care au avut loc dupa incheierea conflictului, au ajutat Praga sa redevina minunatul oras incarcat de cultura si istorie care era inainte de inceperea razboiului.

Pe langa arhitectura spectaculoasa, diversitatea culturala si trecutul istoric, multi turisti din intreaga lume viziteaza Praga pentru a experimenta una dintre cele mai bune bucatarii din intreaga tara. Sa ai in vedere 3 lucruri atunci cand mananci in acest oras:

– Bucataria ceha este bazata pe carne de vita si porc, servita cu garnitura de coltunasi, cartofi prajiti sau alte tipuri de cartofi

– Bacsisul variaza intre 10% si 15% din costul mancarii

– In mod traditional, masa principala a zilei in Praga este pranzul

In continuare ai un top 5 al mancarurilor traditionale in Praga, obligatoriu de testat atunci cand te afli in vizita in capitala Cehiei:

Guláš – Gulasul cehesc nu este atat de picant ca omologul sau unguresc, fiind, practic, o tocanita cu carne de vita din abundenta, servita fara legume. Coltunasii Knedliky  sunt principala garnitura care se serveste cu Guláš. In plus, desi carnea de baza pentru acest fel de mancare este cea de vita, exista platouri care sunt facute cu pui sau carne de vanat, precum si variante vegetariene.

Gulasul cehesc, un pic diferit

Svíčková na smetaně – Considerat adesea varianta dulce a gulasului cehesc, acest fel de mancare este facut cu muschi de vita prajit in tigaie si servit cu sos de smantana indulcit cu morcovi. La toate acestea se adauga de obicei afine si putina frisca.

Svickova na smetane – un gulas mai dulce

Smažený sýr – Acesta seamana cu bastonasele de mozzarella prajite si se serveste de regula cu cartofi prajiti, cunoscuti sub denumirea de hranolky si sos tartar, destul de picant.

Utopence– Mai exact carnati murati, bogati in grasime si putin acri, ingramaditi pe o farfurie, care se servesc alaturi de ceapa murata si o halba de bere a casei. Este felul de mancare preferat pentru pranz, dar se poate servi si seara, pe post de gustare.

Utopence – carnati murati deliciosi

Vepřoknedlozelo – Considerat mancarea de suflet a cehilor, acest fel consta in carne de porc inabusita cu coltunasi si varza murata. Nu este foarte aromata si are un continut ridicat de grasime, dar este felul de mancare favorit al localnicilor si merita incercata.

Vepřoknedlozelo , preferatul praghezilor
Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

De la1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Perioada disponibila: Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

De la940 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

De la830 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] U Zlaté Studně este un local încântător ce aparține Hotelului Golden Well din Praga (Cehia). Clădirea restaurantului datează din secolul al XVI-lea și oferă mese atât în […]







Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!




Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94