Dosar Japonia Jurnal de bord

Tokyo: Gradina Hama-rikyiu

Tokyo: Gradina Hama-rikyiu 640Imagineaza-ti un cartier de zgarie-nori. Cladiri cu zeci de etaje, in care lucreaza zi de zi japonezi workaholici, imbracati in costume negre. Si care, de la ferestrele birourilor lor, vad zi de zi o pata verde. Acea pata este un parc de o frumusete rapitoare. Unul pe care niponii il numesc, de fapt, gradina, pe care l-au botezat Hama-rikyu si care se intinde pe un vechi domeniu feudal ce apartinea unei familii nobile.

Tokyo: Gradina Hama-rikyiu elesteu wm

N-as recomanda sa mergi in Tokyo si sa vezi un… parc, daca acesta n-ar avea atat de multe elemente spectaculoase. Care ar fi acestea? Incepand cu pinul de 300 de ani, despre care se spune ca ar fi fost plantat de shogunul Ienobu, fiul lui Tsunashige, cel care a fondat parcul ce facea parte din domeniul familiei Tokugawa. Continuand cu elesteul Sensui, care are 9000 m patrati si care ocupa cam un sfert din suprafata gradinii, dar si patru insule, doua dintre ele putand fi accesate pe poduri. Pe elesteu – o multime de rate. In apa – o multime de crapi (crapii koi, clasicii crapi portocalii prezenti in apele asiatice). O multime de flori (de la azalee la irisi), arbori si arbusti (de la ciresi la caisi), plus cateva case ale ceaiului (prima, construita in 1707), cochete si discrete ca niste japoneze in chimonouri, pajisti perfecte pentru cateva ore de picnic si, in general, peisaje diverse si calde, strajuite de privirile de sticla si otel ale cladirilor ce sfideaza norii – toate astea fac din gradina Hama-rikyiu o incredibila oaza de liniste in mijlocul unui oras atat de agitat si aglomerat ca Tokyo.

Intrarea nu este libera: te va costa 300 de yeni (circa 3 euro) dar cu siguranta merita sa-ti petreci aici macar doua ore intr-o zi calduroasa (program de zizitare: 9-17). Contrastele peisajelor te vor ameti dar iti vei capata imediat linistea gratie incontestabilei puteri de atractie a gradinii.

TukTuk recomanda: sa servesti un ceai verde in casa ceaiului din gradina Hama-rikyu. Costa 500 de yeni (circa 5 euro) si te zenifica. In special digestiv.

Tokyo: Gradina Hama-rikyiu casa ceaiului wm
Casa ceaiului – poti savura un ceai verde pentru 500 de yeni
Tokyo: Gradina Hama-rikyiu garden wm
Natura si betoane – ce oras frumos!
Tokyo: Gradina Hama-rikyiu pin wm
Un pin vechi de 300 de ani
Tokyo: Gradina Hama-rikyiu zgarie nori wm
Norii chiar se simt zgariati

zoot.ro%20

answear.ro%20

Booking.com

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94