Dosar Japonia Jurnal de bord

Tokyo: Gradinile Palatului Imperial si podul Nijubashi

palatul imperial din tokyo Tokyo: Gradinile Palatului Imperial si podul Nijubashi 640Daca simti nevoia unei guri de relaxare in mijlocul unui Tokyo aglomerat, o poti avea  in gradinile Palatului Imperial. Nu te astepta totusi la satisfactii majore: parcul e minimalist si pare, la prima vedere, mai degraba unul chinezesc, cu aer comunist. Aleile sint foarte late si construite din pietris iar copacii sint mai degraba strambi, presarati pe o iarba care, cel putin in februarie, e… galbena.

Parcul e inconjurat de zgarie-nori si e populat cu turisti si japonezi iesiti la plimbari de relaxare impreuna cu copiii sau cateii. Din Kokyo Gaien, marea zona care exista in fata Palatului Imperial, vizitatorii au ocazia sa vada podul Nijubashi (podul dublu, in traducere), unul dintre celebrele poduri japoneze. Numele lui deriva din faptul ca pe vremuri podurile “de otel” erau facute, de fapt, din lemn, si erau ranforsate cu barne de lemn, lucru care crea impresia ca ar fi poduri duble.

palatul imperial din tokyo Tokyo: Gradinile Palatului Imperial si podul Nijubashi IMG 0493
Parcul gradinilor imperiale e inconjurat de zgarie-nori

Podul Nijubashi este deschis cu ocazii speciale, cum ar fi ceremoniile formale sau vizitele inaltilor oficiali la Palatul Imperial. Palatul insusi este inchis vizitelor publice aproape tot timpul anului. Exceptiile sunt zilele de 2 ianuarie (cu ocazia Anului Nou) si de 23 decembrie (cu ocazia zilei imparatului) dar atunci inghesuiala este extrem de mare. Palatul Imperial e ridicat pe locul fostului castel Edo (in apropierea statiei Tokyo) si este inconjurat de santuri cu apa. Este rezidenta familiei imperiale japoneze si a fost refacut dupa ce, evident, a fost distrus de bombardamente in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Nu este o capodopera arhitectonica, nici gradinile lui nu exceleaza in frumusete, insa o vizita a imprejurimilor merita facuta, macar in trecere rapida.

TukTuk recomanda: o fotografie cu gardienii. Sunt tapeni ca la muzeul figurilor de ceara.

palatul imperial din tokyo Tokyo: Gradinile Palatului Imperial si podul Nijubashi IMG 0487
Felinare… imperiale
palatul imperial din tokyo Tokyo: Gradinile Palatului Imperial si podul Nijubashi IMG 0494
Podul Nijubashi
palatul imperial din tokyo Tokyo: Gradinile Palatului Imperial si podul Nijubashi IMG 0505
Arhitectura nipona clasica
palatul imperial din tokyo Tokyo: Gradinile Palatului Imperial si podul Nijubashi IMG 0490
Servesc Imparatul!

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

zoot.ro%20

answear.ro%20

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94