Aventura

10 super-destinatii mai putin obisnuite

valea colca peru
Foto: Andrey Khrobostov

Fiecare are destinatiile sale favorite de vacanta, dintr-un motiv sau altul. Dar daca vrei sa explorezi carari nu atat de batatorite, aceste 10 destinatii mai putin obisnuite sunt demne de luat in considerare. Probabil intr-unele dintre ele vei ajunge mai greu (altele sunt chiar la-ndemana), fiindca nu se regasesc neaparat in ofertele agentiilor, dar daca-ti propui sa calatoresti cu adevarat, nimic nu-ti poate sta in cale.

1. Mc Murdo Dry Valleys, Antarctica

Mc Murdo Dry Valleys
Foto: JeffDSamuels71

Aceasta zona din Antarctica este cunoscuta in intreaga lume drept un desert al extremelor. In regiunea Mc Murdo Dry se afla Ghetarul Taylor, ca si Cascada Sangerie, care este o cadere de apa bizara, de culoare rosie. Acest lucru e cauzat de nivelul ridicat al sulfului si fierului din apa.

2. Desertul Sahara, Africa

Sahara
Foto: Galina Andrushko

In Desertul Sahara te vei intalni cu tuaregii. La origini, acestia erau ratacitori africani care s-au stabilit in zona desertului. Aici ei si-au format propria cultura, caracterizata prin muzica, arta si mestesug. Radacinile lor sunt adanc infipte in desert, iar vizitatorii din intreaga lume pot fi martori ai culturii lor si ii pot aduce un omagiu in fiecare an in timpul Festivalului Desertului, care are loc in Timbuktu, sau aproape de aceasta asezare, in Mali.

3. Valea Colca, Peru

colca valley
Foto: Andrey Khrobostov

Colca este o vale andina si, totodata,locul unde traiesc oameni care au impartasit aceeasi cultura si au lucrat pamantul inca din vremurile pre-incase. Speciile rare de condor andin si-au gasit si ele adapost aici, iar locul este plin de turisti.

4. Plaja Pipa, Brazilia

plaja pipa brazilia
Foto: pabst_ell

Pe vremuri Plaja Pipa era un mic, dar incantator sat de pescari. Acum, este una dintre cele mai bune destinatii de surf din lume, datorita valurilor uriase. Orasul a devenit popular si acest lucru se reflecta in restaurantele si hotelurile recent construite pentru turisti.

5. Insula Terre-de-Haut, Guadelupa

Terre-de-Haut
Foto: Nicolas Boivin

Aceasta este o minunata insula din Caraibe, extrem de linistita. Apartine Frantei si aici se gasesc cateva statiuni turistice de top, all-inclusive. Terre-de-Haut apartine Arhipelagului Iles des Saintes si este locul ideal pentru relaxare si explorarea vietii localnicilor.

6. Auroville, India

Auroville
Foto: Muni Yogeshwaran

Auroville a fost initial creat in sudul Indiei de catre societatea Sri Aurobindo ca un fel de experiment utopic, unde oamenii din toate colturile lumii puteau trai impreuna in armonie si pace. Exista aproximativ 2000 de persoane care isi duc traiul acolo, iar in oras se afla un sanctuar folosit pentru yoga, cunoscut sub numele de Matrimandir.

7. Valea Barossa, Australia

valea barossa
Foto: Ben Goode

Valea Barossa este o regiune viticola populara in Australia, in special pentru soiul Shiraz care se cultiva acolo. Zona extrem de pitoreasca abunda in vii si ofera nenumarate frumuseti naturale.

8. Istria, Croatia

motovun istria destinatii mai putin obisnuite
Foto: jasminam

Districtul Istria din Croatia are o multime de lucruri de oferit vizitatorilor. Printre acestea se regasesc vestigii arheologice din Epoca de Piatra si un climat mediteranean fantastic. Frumusetea naturala a acestei zone este intregita de pitoreasca linie de coasta, vai, campii si fiorduri.

9. Puerto Angel, Mexic

puerto angel
Foto: Franck38

Puerto Angel se intinde pe coasta din regiunea Oaxaca si a devenit popular in randul turistilor datorita locatiei sale splendide, plajelor cu nisipul alb si fin, apelor limpezi precum cristalul si climatului minunat. Poti explora zona cu barca, existand si cateva hoteluri dragute in care te poti caza.

10.  Sparti, Grecia

sparta
Foto: Leonid Andronov

Sparti se afla in zona unde era pe vremuri vechiul si istoricul oras grecesc, Sparta. Exista numeroase atractii interesante, cum ar fi ruinele Spartei, un muzeu arheologic si mormantul Regelui Leonida.

Citeste si: Destinatii EDEN in Bulgaria

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!