" /> " /> " />
Aventura

5 orase perfecte pentru iubitorii de castele

Europa este, pe alocuri, o aglomeratie de castele si gradini regale intinse, unde aerul e aristocratic si mobilierul impresionant. Pentru iubitorii acestora, batranul continent poseda o colectie de comori de palate istorice si castele nepretuite. Fiecare dintre ele are o poveste de spus si secole intregi de istorie in spate. Fanii istoriei pot cheltui sume extravagante pentru cazarea in hotelul din incinta unui castel, sederea aici permitandu-le sa faca o incursiune in vietile altetelor sale regale. Iata care sunt cele mai incantatoare orase pentru cei care-si doresc sa exploreze tainele castelelor:

Paris

Lumea cunoaste aceasta capitala drept Orasul Indragostitilor, care atrage cupluri din intreaga lume cu romantismul sau. Punctele sale de reper printre care Turnul Eiffel, Muzeul Luvru si bulevardul Champs Elysees i-au adus faima la nivel mondial. Pentru a fi martor al grandorii castelelor sale si a te imbata cu farmecul gradinilor regale, trebuie sa te aventurezi la periferia Parisului. Unul dintre cele mai vestite castele din lume – Versailles – este la numai 30 de minute cu trenul de centrul orasului. Castelul Breteuil este la 30 kilometri de Paris, fiind renumit pentru gradinile sale intinse.

Castelul Breteuil, foarte aproape de Paris

Dublin

Acoperite de verdeata si pajisti, suburbiile orasului Dublin sunt impanzite de castele regale, multe dintre ele aflandu-se la mica distanta cu masina de forfota din centru. Castelul Dublin, care era pe vremuri scaunul fortificat al guvernarii britanice, este acum o cladire medievala impozanta, deschisa publicului. Rasfata-te cazandu-te la hotelurile extravagante ale castelului, cum ar fi Castelul Clontarf si Castelul Malahide. Hotelurile din Dublin sunt relativ scumpe, dar de cele mai multe ori primesti si calitate in schimbul banilor.

Castelul Dublin – noblete irlandeza

Munchen

Desi in orasul Munchen nu este niciun castel, acesta e situat la numai cativa kilometri de cateva dintre castelele vestite ale lumii, unul dintre ele fiind desprins parca din povesti: Neuschwanstein. A fost sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei Adormite din povestile lui Disney si e deseori platou de filmare pentru multe alte pelicule. Alte palate regale minunate din apropiere sunt Linderhof si Herrenchiemsee.

Neuschwanstein – un castel de poveste

Londra

Capitala este plina pana la refuz de minunatii istorice, muzee reprezentand adevarate capodopere si oameni in pas cu moda. Chiar si in centrul orasului vei fi orbit de-a dreptul de monumente datand de secole si de castele aristocrate. Turnul Londrei si Palatul Buckingham primesc anual milioane de vizitatori, atragand multimea cu colectia inestimabila de bijuterii apartinand casei regale britanice. La 30 de minute cu trenul de centrul orasului Londra se afla fantasticul Castel Windsor care radiaza stralucire cu labirintul sau de camere si podete.

Windsor, mandria coroanei britanice

Edinburgh

Faimosul castel Edinburgh si secretele sale scotiene

Principala atractie a orasului, Castelul Edinburgh, este probabil cel mai cunoscut castel din lume. Asezata pe o stanca deasupra intregului oras, fortareata castelului ofera o panorama impresionanta a imprejurimilor. Daca-l vizitezi, nu rata bijuteriile Coroanei Scotiene, Capela St Margaret si Piatra Destinului – toate acestea jucand un rol important de-a lungul monarhiei scotiene. Pentru mai multa actiune, mergi in Stirling, aflat in apropiere, unde vei face o vizita la castelul cu acelasi nume.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!