Africa

Cascada Victoria – o fascinanta cadere de apa

Exista multe cascade uluitoare in lume, dar Cascada Victoria din Africa e considerata adesea a fi cea mai spectaculoasa dintre toate. Cascada  se afla in partea de sud a continentului, intre Zambia si Zimbabwe, pe Fluviul Zambezi. In limbajul localnicilor ea este numita Mosi-oa-Tunya, care inseamna fumul care tuna.

Multi oameni cred ca aceasta cascada este una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii. La inaltimea sa de aproape 110 metri, nu este nici cea mai inalta si nici cea mai larga. Insa este considerata printre cele mai impresionante cascade din lume, datorita caderii masive de apa.

cacscada victoria
Foto: demerzel21

Ca sa-ti faci o idee mai buna, Cascada Victoria este de doua ori mai mare decat Cascada Niagara din America de Nord. Pe creasta acestei caderi de apa  se afla doua mici insule, Livingstone si Boaruka. Regiunea din jur abunda in peisaje magnifice, iar climatul zonei face din ea un loc ideal de vizitat oricand in timpul anului.

Exista insa un sezon ploios care dureaza de la sfarsitul lunii noiembrie, pana la inceputul lui aprilie. Asta inseamna ca Fluviul Zambezi ajunge la cel mai inalt nivel in luna aprilie, permitand vizitatorilor sa vada uriasa cantitate de apa cum cade si adevaratele defilee care se formeaza dedesubt.

Jetul de apa poate atinge o inaltime de aproximativ 400 de metri si poate fi vazut uneori de la o distanta de aproape 50 kilometri. Caderea de apa cea mai redusa se inregistreaza in luna noiembrie.

cascada victoria
Foto: 2630ben

In zona care inconjoara Cascada Victoria s-au descoperit cateva artefacte din piatra, despre care se crede ca au o vechime de 3 milioane de ani. Regiunea a fost de asemenea inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO si atrage vizitatori  de pe vremea cand Marea Britanie guverna Rhodesia de Nord si Rhodesia de Sud, devenite apoi Zambia si Zimbabwe.

Pe langa privelistea fantastica pe care o ofera, cascada pune la dispozitia vizitatorilor sai numeroase activitati, printre care rafting, bungee jumping, caiac, pescuit si calarie. Pentru a vedea cascada de sus poti lua si avionul. Daca esti curajos, poti inota pana aproape de marginea cascadei, intr-o zona numita ‘piscina diavolului’, unde apa are un nivel mai scazut. Aceasta s-a format in mod natural si se poate ajunge la ea de pe Insula Livingstone, partea dinspre Zambia. Nivelul scazut al apei impreuna cu un zid natural din stanca, permit inotul in zona, chiar in fata caderii uriase de apa.

Citeste si: Kenia, optiunea perfecta pentru safari

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!