" /> " /> " />
Europa

Varna, orasul in care se intalnesc trecutul si prezentul

Prietenii si vecinii nostri bulgari s-au miscat mult mai abitir ca noi intr-ale turismului. Dovada? Zeci de mii de romani le invadeaza statiunile an de an, fie ca e vorba de cele marine, montane sau chiar de locurile unde se poate juca golf. Varna este unul dintre orasele bulgare care vine incarcat cu istorie pentru a oferi, totodata, un prezent spectaculos.

Varna, un oras de cu trecut si prezent

Varna este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, fiind semnalat ca asezare omeneasca inca din secolele 4 si 5 i.e.n. Datorita amplasarii sale ca port la Marea Neagra, istoria acestui oras este notabila: trebuie mentionat faptul ca Varna a jucat un rol important in Cruciadele din Evul Mediu, una dintre ultimele batalii avand loc aici in anul 1444. Incarcatura istorica a acestor locuri este numai unul din motivele pentru care Varna este iubita. Exista insa si multe altele de inteles despre acest oras fascinant.

O dimineata de vara la plaja in Varna

In timp ce multi viziteaza Nisipurile de Aur, destinatia de vacanta preferata de turisti in provincia Varna, este orasul cu acelasi nume, iubit de toti locuitorii Bulgariei. In lunile de vara, multi dintre ei invadeaza Varna, pentru soare, mare, nisip si atractii de tot felul.

Exista doua plaje minunate in Varna: una care se adreseaza mai mult familiilor, iar cealalta tinerilor. Ambele au cafenele, baruri si mici magazine, care iti ofera inviorarea de care ai nevoie dupa distractia si zbenguiala de pe nisip. Dar odata plecat de la plaja, Varna iti ofera o multime de atractii, chiar si pentru cei mai greu de multumit. Daca te afli in cautarea unei mostre de cultura, ai de vazut cladiri vechi minunate, cu o arhitectura incantatoare, cum ar fi Catedrala Adormirii Maicii Domnului si restaurante traditionale unde poti incerca preparate cu specific bulgaresc.

Plajele din Varna atrag mii de turisti in fiecare vara

Daca te atrage forfota vietii de noapte, Varna iti ofera baruri si cluburi de noapte care iti vor pune sangele in miscare si iti vor asigura o seara de neuitat. Bulgarilor le place sa iasa in oras, unde se pot bucura de compania prietenilor in fata unui pahar de bere sau a unui cocktail, asa ca de ce sa nu te alaturi lor?

Catedrala din Varna, important obiectiv turistic

Celor pasionati de cumparaturi, Varna are cate ceva pentru toate gusturile, de la mici magazine private inghesuite pe stradutele pitoresti, pana la mall-uri care aduna la un loc firme de renume.

Daca nimic din cele de mai sus nu ti-a captat atentia si iti doresti o zi linistita, departe de agitatie, mergi in frumosul parc din Varna, unde te poti plimba agale prin gradinile sale, ce-ti capteaza imaginatia si-ti incanta ochiul.

Varna e un loc care-ti staruie in minte si-ti aduce un zambet pe fata. Este un oras in care distractia se combina cu misticul, unde istoria si timpurile moderne stau laolalta, penru a-ti oferi satisfactia unei vacante reusite.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!