" /> " /> " />
Africa

12 locuri minunate de vizitat in Africa

Africa se bucura de un peisaj vast si in continua schimbare, de la jungle incantatoare si fertile, pana la deserturi aride si fierbinti. Daca faci o calatorie in Africa sau ai in plan asa ceva, nu uita ca exista cateva locuri fantastice pe care nu trebuie sa le ratezi. Ai aici 12 destinatii de exceptie ce trebuie vizitate pe continentul negru.

12 Abu Simbel, Egipt

Mutate din locatia originala, cele doua temple de la Abu Simbel reprezinta un punct de atractie unde trebuie obligatoriu ajuns. Ele au fost sculptate in stanca, langa fluviul Nil, cu mai bine de trei milenii in urma – in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Templele au fost construite in onoarea faraonului si a zeitatilor egiptene.

Templele Abu Simbel, sculptate in stanca

11 Muntele Kilimanjaro, Tanzania

O ascensiune pe Muntele Masa nu e o plimbare de dupa-amiaza; Muntele Kilimanjaro (Kili cum mai este numit) e cel mai inalt munte din Africa, iar inaltimea sa de 5895 metri face din ascensiunea lui o sarcina dificila si uneori imposibila. Cel mai inalt varf, Uhuru, poate fi urcat de cei cu o conditie fizica buna spre foarte buna. Andreea Marin a reusit, de ce n-ai face-o si tu?

Muntele Kilimanjaro, o provocare pentru orice alpinist

10 Cascada Victoria din Zambia & Zimbabwe

Miile de tone de apa cad in locul cunoscut drept “cea mai mare perdea  de apa din lume”. Cascada Victoria este o cadere de apa impresionanta, aflata pe Fluviul Zambezi, la granita dintre Zimbabwe si Zambia. “Mosi-oa-Tunya” (fumul care tuna) poate fi vazut de departe, iar zgomotul ofera vizitatorilor dovada puterii apei. In partea zambiana a cascadei exista piscine naturale in care se poate inota, asa ca nu uita sa-ti aduci costumul de baie (si bineinteles, aparatul de fotografiat).

Cascada Victoria, sau “fumul care tuna”

9 Marile Piramide  de la Gizeh, Egipt

Egiptenii au o istorie culturala bogata si decadenta, iar Piramidele sunt un jalon important al acesteia. Arhitectura triunghiulara a Piramidelor a devenit un simbol sinonim cu Egiptul, iar majoritatea (sunt peste 100) au fost construite drept morminte pentru a conserva mumiile faraonilor si a membrilor familiilor acestora.

Piramidele egiptene atrag milioane de turisti
Booking.comBooking.com

Urmărește-ne pe Facebook!