" /> " /> " />
Restaurante si cluburi

Cafenele cool: Cafe Jugend, Helsinki

Deschisa in anul 1904, in inima orasului Helsinki, cladirea Uschakoff, care initial a fost banca – este unul dintre cele mai bune exemple ale stilului arhitectural Finnish Jugend (sau Art Noveau) si o piesa importanta a mostenirii finlandeze. Dar spre norocul tau, bancherii au plecat de mult, lasand loc unui spatiu deschis recent, de 450 m2, transformat in Café Jugend, o cafenea ambitioasa si cu o atmosfera aparte, restaurant, vinarie si magazin.

Designul, apartinand agentiei locale de creatie Bond, n-a fost ceva tipic: din cauza valorii de patrimoniu a acestei locatii, ea este protejata prin lege – prin urmare, nu este permisa fixarea permanenta sau insurubarea a absolut nimic in incinta cladirii.  Conform celor declarate de Aleksi Hautamaki de la agentia Bond, acest lucru a facut ca proiectul sa fie o provocare, dar si ceva usor de realizat, intrucat “regulile au fost simple si tot proiectul s-a invartit in jurul podelei”.

Conceptul designului a evitat imitarea stilului Jugend, scotand mai degraba in evidenta detaliile arhitecturii existente si ale interiorului. Spatiul este o fosta banca centrala, cu coridoare joase de fiecare parte si avand la un capat o cupola grandioasa de 6 metri inaltime. In centru, designerii au creat o zona in care sunt asezate mese cu o lungime de 5 metri, care creaza o atmosfera mult mai favorabila socializarii, in timp ce pe laturi si la capatul salii, gasesti spatii mult mai intime, variate in ce priveste inaltimea pardoselii, intr-un spatiu larg si deschis. Intrucat nu au putut fi montate lustre, au fost instalate aplice in fata fiecareia dintre cele 14 coloane. Rezultatul final este un interior modern si functional, care isi respecta predecesorii, adepti ai stilului Jugend…

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!