Food & Drink

Cele mai bune deserturi din Lisabona

[dropcap size=small]C[/dropcap]unoscand o oarecare renastere in ultimii ani, Lisabona este in prezent o foarte populara destinatie turistica. Alura si vraja orasului se regasesc in farmecul sau aparte, aleile tainice si cladirile varuite in alb. Daca iti doresti cu adevarat sa experimentezi ceva din ceea ce are de oferit turistilor capitala Portugaliei, incearca bucataria delicioasa, care iti este oferita la tot pasul. Si, mai ales, incearca deserturile.

In continuare ai cateva sugestii cu privire la cele mai bune deserturi din Lisabona, de care poti profita oricare parte a orasului ai vizita-o.

The Pastelarias – acestea sunt produsele de patiserie care se gasesc in tot orasul, pastéis de nata fiind primele pe lista ca popularitate in randul portughezilor (le gasesti si in Bucuresti, in lantul Gregory’s). Ele se servesc de obicei proaspete si abia scoase din cuptor, cu scortisoara si zahar pudra.

Cele mai bune deserturi din Lisabona pastel
Pastel de nata, desertul favorit al lusitanilor

Bolo Rei – un desert specific Craciunului, care se traduce ca ‘prajitura regelui’. A fost pregatita initial pentru a sarbatori vizita facuta pruncului Isus de catre cei trei regi (magi). Este o gogoasa dulce, rotunda, cu o gaura in mijloc, peste care se pun bucati de fructe confiate.

Leite-crème – alt desert preferat al locuitorilor Lisabonei. Completeaza perfect orice fel de mancare, mai ales Rojões à moda do Minho (carne de porc prajita cu orez).  Este de fapt o crema din ou, dar portughezii o indulcesc in exces.

Arroz doce– este o budinca din orez, care e de obicei asezonata cu scortisoara si lamaie. Desi o poti gasi uneori tot timpul anului, este mai mult un desert de sarbatoare, savurat in preajma Craciunului si Anului Nou.

Cele mai bune deserturi din Lisabona arroz
Arroz doce, un fel de coliva, dar cu orez

Doce de chila/gila – dulceata zaharisita, la care se adauga fios de ovos (arata ca niste taitei si sunt confectionati din ou si zahar).  Acestea sunt utilizate adesea la decorare sau ca umplutura.

Majoritatea deserturilor pe care le vei gasi in timpul vacantei in Lisabona au la baza ouale si sunt extrem de gustoase. La ele se adauga de regula diferiti aditivi dulci, cum ar fi scortisoara, zaharul pudra sau vanilia. In regiunile din nordul tarii, deserturile sunt foarte consistente si foarte dulci

In sud se folosesc mai mult migdalele, smochinele si chiar martipanul. Acesta din urma este o pasta fina de migdale si zahar, la care se foloseste si apa de trandafiri. Orice desert ai alege in Lisabona si in general, in Portugalia,  ele vor fi o desfatare pentru papilele tale gustative.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

  • Pastéis de nata – locul cel mai faimos pt a manca este Belém

    Bolo Rei – nu are nimic de-a face cu o gogoasa; é un fel de cozonac, dar deja uscat, plin in interior cu bucatele de fructe confiate si migdale.

    Arroz Doce – e practic orez cu lapte, rece.

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94