disneyland
Foto via TripSavvy
Cum sa

Cum sa vizitezi Disneyland fara s-o iei razna

De cand iti doresti sa-ti duci copiii la Disneyland! E taramul promis al copilariei si bucuria pe care o faci micutilor in momentul in care cumperi biletele de intrare este de nepretuit. Totusi, nu te aventura in tara piticilor fara sa stii ce te asteapta inauntru. Daca pentru copii va fi incantarea maxima, e foarte posibil ca tu sa traiesti o mica drama care-ti va pune la incercare nervii. Asa ca, ia aminte la sfaturile de mai jos. S-ar putea sa ai mare nevoie de ele, in termeni de bani, timp si neuroni consumati. Indiferent in ce Disneyland te-ai afla – la Paris, in Florida sau in Tokyo. Iata cum sa vizitezi Disneyland fara s-o iei razna:

disneyland
Foto: Craig Adderlay

1. Masa luata cu un personaj Disney

Petrece cea mai mare parte a timpului in parc si sari peste cozile care se formeaza pentru  a te intalni si saluta cu personajele Disney. Statul la aceste cozi nu-ti garanteaza intotdeauna intalnirea cu personajul preferat. Alege in schimb sa iei masa cu unul dintre ele, moment in care cu siguranta copilul va ajunge fata in fata cu personajul.

2. Perioada optima pentru a merge la Disneyland

Aglomeratia atinge maximul in timpul vacantelor scolare si al weekend-urilor de 3 zile. Lunile de vara sunt extrem de aglomerate, dar parcul e deschis pana seara si majoritatea tururilor si atractiilor sunt la dispozitia celor mici. Incearca sa mergi la Disneyland in zilele de duminica, atunci parcul e relativ mai putin aglomerat. Sfarsiturile de saptamana din lunile ianuarie si februarie sunt cele mai lejere, dar parcul este deschis atunci numai cateva ore.

3. Fast Pass

Fiecare bilet la Disneyland e insotit de optiunea de a primi un permis de trecere Fast Pass pentru anumite calatorii. Un Fast Pass iti ofera posibilitatea  de a-ti lasa un rand virtual, astfel incat sa nu mai stai practic la coada. Daca sunt folosite corect, aceste permise te lasa sa-ti organizezi mai bine timpul petrecut in parc. Utilizarea lor  e destul de complicata, asa ca asigura-te ca stii toate regulile inainte de a procura asa ceva.

Incearca sa-ti achizitionezi un FastPass, pentru a evita cozile

4. Bilete ieftine

Discount-urile la biletele pentru Disneyland sunt greu de gasit. Daca procuri biletele online, cu mult timp inainte, poti economisi cativa dolari pe site-uri ca Priceline, Expedia, Orbitz si Disneyland.com.

5. Carduri cadou cu discounturi

Inainte de calatoria la Disneyland cumpara carduri cadou Disney de pe GiftCardGranny.com si poti economisi astfel pana la 10% la casele de bilete din parc, magazine, restaurante si standurile cu mancare.  Daca esti dispus sa-ti asumi riscul, poti incerca sa cumperi bilete pe eBay. Ca alternativa, poti ruga pe cei angajati acolo sa-ti dea biletele in plus pe care le primesc (neaparat sa le lasi ceva) sau intreaba patronii care pleaca din parc daca iti pot da biletele lor. Uita-te dupa cele mai scumpe bilete care nu sunt semnate.

6. E timpul sa pornesti la drum

Oamenii au tendinta sa o ia in partea dreapta dupa ce intra in parc, asa ca dis-de- dimineata, tu ia-o in stanga. La plimbarile unde sunt restrictiile mai mari, cozile sunt mai mici dimineata. Alt moment optim pentru vizitarea atractiilor parcului este in timpul paradelor si spectacolelor de artificii, dar ai grija ca unele pot fi inchise. Poti verifica si la hotelul unde stai daca ofera ore Disney in plus.

7. Carucioarele de copii

Daca mergi cu copii mici, in carucioare, leaga o panglica colorata de carucior ca sa il poti localiza mai usor. Scrie-ti numele pe o bucata de hartie si ascunde-o undeva in carucior, pentru a putea fi identificat in caz de furt.  Nu lega de nimic carucioarele si nu le lasa intr-un singur loc pentru o perioada mai lunga de timp, deoarece angajatii parcului le vor lua de acolo.

Stabileste o ratie de cadouri si suveniruri. Altfel, vei cheltui o avere.

8. Centrele pentru ingrijirea copiilor

Acestea se afla in Disneyland, la capatul strazii principale (Main Street). In parcul Disney California Adventure, le vei gasi langa Mission Tortilla Factory, la debarcaderul Pacific. In aceste centre exista balansoare, camere pentru alaptat, apa filtrata pentru pregatirea laptelui praf, mese pentru infasat etc. Exista si un chiosc care vinde scutece si produse pentru bebelusi, cum ar fi mancare si lapte praf.

9. Fa economii la mancare

Desi exista o multime de chioscuri de unde poti cumpara mancare in Disneyland, majoritatea produselor sunt destul de scumpe. Mai bine impacheteaza mancarea in ceva care s-o mentina rece si pune-o intr-un dulap. In cazul in care calatoresti impreuna cu copii mai mari, cumpara un card cadou cu discount, pe care acestia sa-l foloseasca in loc de bani, atunci cand fac singuri turul parcului.

10. Fa economii la poze

Fotografii din parcurile americane iti vor oferi un permis Photo Pass, cu care iti poti vedea pozele online si apoi platesti intre 10 si 30 $ pentru a le avea si pe hartie. In loc de asta, foloseste Photo Pass pentru a-ti vedea pozele, apoi descarca o captura de pe ecran.

Citeste si: Disneyland pentru adulti

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!