Europa

Insulele grecesti: Mykonos

SkiAmade

Mykonos este o destinatie vestita pentru trepidanta viata de noapte, alte elemente ce fac insula recognoscibila in fotografii fiind morile de vant si Mica Venetie. Mascota insulei din ultimii 50 de ani este pelicanul Petros, deja o celebritate a portului.

Mykonos este o statiune recunoscuta ca fiind locul de intalnire a comunitatilor gay, cu zone speciale in timpul verii in care se afla cateva cluburi pentru homosexuali. Asta in timp ce multe staruri internationale dar si locale au cate o resedinta de vara pe insula.

Mykonos, o insula pentru petrecareti si... gay

Locatie

Situata langa Paros si Santorini, Mykonos este o parte a Insulelor Cyclade din Marea Egee.

Cum sa ajungi in Mykonos

Pe insula Mykonos se ajunge foarte usor cu avionul, dar si pe apa. Pe calea aerului, exista zboruri zilnice din Atena – zborul dureaza aproximativ 50 de minute – si cateva din Creta, Rhodos si Santorini. Pe apa, exista conexiuni zilnice pe feribot cu Atena (Portul Pireu) – calatoria dureaza intre 4 si 5 ore – Andros, Ios, Naxos, Paros, Santorini, Syros, Rafina si Tinos, precum si legaturi frecvente catre Creta si Rhodos. Oricum, Mykonos este mai putin legata pe apa de Salonic. Din Romania ajungi fie cu un charter de vacanta, fie cu masina, apoi cu feribotul din Atena.

Vremea

Vremea in toate Insulele Cyclade – inclusiv Mykonos – este tipic mediteraneana: ierni blande, veri uscate si calduroase, pe scurt: soare si vant. Ploi cad in lunile februarie si martie, dar in timpul sezonului turistic, acestea sunt foarte restranse.

Morile de vant

Punct de reper al insulei inca din secolul 16, morile de vant pot fi vazute din aproape orice loc al Mykonosului. In trecut, ele erau folosite pentru macinarea produselor agricole, in timp ce in prezent au fost restaurate, devenind muzee – cum ar fi moara Bonis – sau locuinte.

Morile de vant sunt unul dintre simbolurile insulei

Petros, pelicanul

Vedeta insulei este fara indoiala Petros, pelicanul. El este mascota insulei de mai bine de 50 de ani, pazind mereu portul Chora. Dupa o furtuna teribila, pelicanul a abandonat migratia si a devenit localnic. El are si o prietena si amandoi se plimba prin port, spre deliciul turistilor.

Pelicanul Petros a intrat deja in legenda

Mica Venetie

Alt punct de reper important al insulei Mykonos este „Mica Venetie” (asezarea Aleukantras). Mica Venetie este situata in partea de est a portului si se intinde intre plaja din Aleukantras si vechiul cartier al Castelului (Kastro). Multi artisti au fost inspirati de casele cu balcoane si terasele lor din lemn, sub care se sparg valurile, facand ca locul sa fie cu adevarat unic. Nimic nu se compara cu o noapte afara pe una dintre terase, savurand bucataria si muzica greceasca, in timp ce admiri magnificul apus de soare. Aceasta poate fi locatia perfecta pentru o evadare romantica de neuitat.

Mica Venetie - enclava de paradis in paradis

Plajele

Vestite pentru nisipul auriu si apele limpezi precum cristalul, plajele din Mykonos ofera o multime de facilitati pentru practicarea sportului, pentru toti vizitatorii. Cele mai populare plaje sunt situate in sudul insulei. Plaje precum Paradise si Ornos au tendinta de a fi supra-aglomerate in sezonul de varf, in principal datorita locatiei lor. De asemenea, Paradise si Super Paradise sunt cunoscute ca plajele cu cele mai multe distractii, aici aflandu-se baruri excelente.

Cea mai tare: Super Paradise Beach

Viata de noapte in Mykonos

Viata de noapte aici este printre cele mai tari din Europa, Mykonos aflandu-se intre primele patru destinatii de top din Mediterana pentru cluburile sale, rivalizand cu Ibiza si Rimini. O multime de DJ de top sunt atrasi de cele mai tari cluburi si baruri de pe plajele din Mykonos, dintre care cele mai cunoscute sunt Paranga si Paradise.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

De la1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Perioada disponibila: Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

De la940 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

De la830 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!
Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94