" /> " /> " />
Europa

Viena, asa cum nu (prea) o cunosti

Capitala si cel mai mare oras al Austriei este Viena, in acelasi timp si centrul cultural, economic si politic al tarii. In mod surprinzator, Viena pastreaza inca insemne de pe vremea in care era capitala imperiala. In plus, centrul istoric al orasului este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Diversitatea culturala combinata cu arhitectura si istoria locurilor, fac din Viena una dintre cele mai populare atractii turistice din intreaga lume.  In conditiile astea, e de la sine inteles ca nu te vei plictisi niciodata explorand acest oras.

Daca esti interesat si de atractii turistice mai putin stiute, in afara celor arhicunoscute, s-ar putea sa fii captivat de urmatoarele mici delicii vieneze:

Muzeul mobilei din Vienaadaposteste colectia imperiala de mobila si cu siguranta iti va face placere sa vezi expusa aici cea mai mare colectie de mobila din lume. Aici vei gasi piese de mobilier datand din vremea tuturor imparatilor austrieci, incepand cu Charles VI, tatal Mariei Theresa. In plus fata de expozitiile permanente, exista de obicei in cursul anului si alte 2 sau 3 expozitii temporare.

Muzeul Tehnicrecent renovat, acest muzeu cuprinde o varietate de expozitii de echipamente electronice, masini si alte mijloace de transport in forma lor originala, dar si in cea actuala. Muzeul este imens si trebuie sa-ti acorzi cel putin 2 ore pentru a vedea totul.

Muzeul tehnicii din Viena, pentru iubitorii de “fiare”

Biserica Wotruba –pe un deal de unde se poate vedea privelistea tinuturilor impadurite, se afla aceasta frumoasa biserica cubista. Poti vizita si planetariul in aer liber, despre care multi nu stiu ca se afla chiar langa biserica.

Wotruba – cubism bisericesc

Acvariul si gradina zoologica Haus des Meeres – daca vizitezi Viena impreuna cu copiii, aceasta atractie este obligatoriu de inclus in itinerariu. Ceea  ce face acest loc atat de interesant este ca el se afla intr-un fost adapost impotriva raidurilor aeriene din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Cuprinde cateva expozitii care includ acvarii cu rechini, o gradina zoologica, o sera cu flora padurii tropicale, terrarium cu reptile si serpi veninosi si chiar maimute.

Parcul Prater – acesta este alt loc favorit al familiilor care isi petrec vacanta impreuna cu copiii. La fel ca multe alte parcuri din Europa si Parcul Prater a fost un loc in care nobilimea era incantata sa se plimbe cu trasura.  Este o locatie minunata in care familiile isi pot petrece o dupa-amiaza la un sfarsit de saptamana.

Parcur Prater, o atractie deloc secreta dar plina de surprize

Ball Season – eveniment favorit al locuitorilor Vienei, nu trebuie ratat daca te afli in oras in timpul desfasurarii sale. Aceste baluri pline de stralucire au loc in timpul sezonului carnavalurilor si unele dintre ele se desfasoara in locatii foarte elegante. Poti gasi mai multe informatii despre aceste evenimente, pe website-ul Consiliului orasenesc din Viena.Booking.com

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!