Techno Tuk

Cele mai bune aplicatii Android de calatorie

Calatoresti frecvent si ai un telefon cu sistem de operare Android? In cazul asta, in cele ce urmeaza vei gasi esentialul. Dupa cum se stie, Android este o platforma  ale carei vanzari au explodat, iar piata de desfacere are un magazin virtual in care sunt comercializate peste 200.000 de aplicatii compatibile. Prin urmare, un dispozitiv cu Android (telefon sau tableta) iti va face viata mai usoara pe durata calatoriei. Poti face orice cu numai cateva atingeri ale ecranului, cum ar fi : poti chema un taxi, poti gasi zboruri, directii de mers, adrese, numere de telefon, cele mai bune locatii unde poti manca si multe altele. Asa ca n-ar fi rau sa descarci aceste aplicatii, inainte de a pleca la drum.

1. TripAdvisor

TripAdvisor este una dintre cele mai bune aplicatii pentru Android. Este o creatie de tip „toate intr-una”, in care poti gasi hoteluri, restaurante, zboruri ieftine si multe altele. Pe langa informatiile de care ai nevoie, iti pune la dispozitie evaluari si opinii din partea altora. Poti vedea poze si descrieri ale oricarui hotel, restaurant sau punct de interes.

2. Flight Track

Cea mai buna aplicatie de cautare a zborurilor! Dispune de harti frumos realizate, pe care se poate naviga sau poti obtine informatii in timp real despre plecari, intarzieri si poarta de imbarcare. Daca zbori cu avionul, e obligatoriu sa ai aceasta aplicatie. Are o baza de date cu peste 4000  de aeroporturi din intreaga lume si poti obtine alternative la zborul tau, cu numai o atingere a ecranului.

3. Yelp

Yelp ofera utilizatorilor sai posibilitati de cautare locala. Poti gasi usor si citi opinii despre un punct de interes din apropierea ta. Inainte  de a intra intr-un hotel sau restaurant, poti sa scrii numele locatiei si al zonei in care se afla, pentru a afla si parerile altora. Cauta locuri in care poti manca, unde poti face cumparaturi, unde poti bea ceva sau te poti distra, apoi citeste evaluarile comunitatii active de localnici. Yelp e creat pentru a-ti veni in ajutor.

4. Google Goggles

Dupa cum poate stii, acesta este un produs inovator de la Google. Google Goggles este o aplicatie reala, in extindere. In timp ce ea ruleaza, fotografiaza pur si simplu orice text, imagine, informatie de contact sau orice altceva. Un simplu click pe captura iti permite cautarea pe net. De exemplu, te afli intr-un loc istoric si vrei sa-i afli povestea? Fa o poza unui obiect sau monument istoric aflat in fata ta si lasa aplicatia sa-l caute pe Google, pentru a afla istoria din spatele sau.

5. Weather Bug

In timpul vacantei trebuie sa ai intotdeauna la indemana aceasta aplicatie despre vreme, care iti ofera informatii despre conditiile meteo actuale, prognoza, alerte, radar si multe altele.

6. YellowBook

Este o aplicatie de cautare locala care iti ofera informatii utile in timp ce te afli pe drum. Cu ea poti avea acces la milioane de listari ale locatiilor care te intereseaza, cu numere de telefon, adrese, programe de functionare si altele. Are integrate aplicatiile Google Maps si Street View, unde gasesti detalii despre adrese, pe care le poti stoca direct in telefonul tau. Poti de asemenea, sa citesti opiniile altora si sa-ti expui la randul tau parerea personala.

7. GPS Status & Toolbox

Foloseste-ti la maxim telefonul. Ai toate datele GPS care te intereseaza in varful degetelor. Aplicatia iti afiseaza toate informatiile si datele senzoriale: pozitia si puterea semnalului emis de satelit, acuratetea, viteza, acceleratia, orientarea. Include compas care indica polul nord si intrument de nivelare, care iti permite sa marchezi sau sa partajezi locatia ta, pentru a naviga mai tarziu pe ea.

8. TripIt

TripIt este un organizator de calatorie, obligatoriu pentru telefoanele inteligente. Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti planurile tale de calatorie la adresa de e-mail plans@tripit.com (poti da forward la mail-ul cu itinerariul), iar de restul se ocupa altii. Poti personaliza aplicatia cu harti, directii de mers si poze sau insemnari personale.

9. FlightView Free Flight Tracker

O alta aplicatie buna pentru gasirea de curse aeriene, care se descurca de minune in multimea de informatii. Poti gasi zboruri pentru care ti se ofera informatii in timp real si poti primi alerte in clipa cand apare vreo modificare a statutului zborului.

10. Google Maps

Aplicatia este obligatorie atunci cand pleci la drum: Google Maps care include navigare, locatii si informatii despre latitudine. Aici poti consulta un tutorial care te invata cum sa gasesti rute ale mijloacelor de transport si directii de mers, folosind aplicatia Google Maps.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • In Romania cateva sunt chiar inutile 🙁 am avut TripIt instalat, pe care il si folosesc de pe desktop, dar pe telefon nu ma lasa sa fac sync decat cu contul de gmail, iar eu il am pe alt cont. lovely 🙁



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!