" /> " /> " />
Europa

Vezi Parisul prin ochii lui Amelie!

[dropcap size=small]D[/dropcap]aca esti in cautarea inspiratiei pentru a rezerva o calatorie la Paris, in Franta, atunci urmareste unul dintre cele mai incantatoare si elegante filme facute vreodata, Amelie si cu siguranta vei stii ce ai de facut. Acest film este exact ce a reprezentat “La Dolce Vita” pentru Roma si majoritatea filmelor lui Woody Allen, pentru New York. Ai mai jos unele dintre cele mai bune locuri pe care trebuie sa le incluzi in calatoria ta prin Paris, avand ca punct de pornire filmul in care a stralucit frantuzoaica Audrey Tatou.
Fabulosul destin al lui Amelie Poulain – unul dintre cele mai frumoase filme din istoria cinematografiei

Rue Saint Vincent

Dealul nordic din Montmartre constituie decorul multor scene din film si prin faptul ca este un cartier bogat din punct de vedere artistic si sentimental, merita din plin sa faci un film asa cum este “Amelie” aici. Dealul coboara printre stradutele pietruite, pana intalneste cupola alba si stralucitoare a Basilicii Sacré-Cœur. In trecut, Picasso si Dali au fost inspirati de culoarea si atmosfera vibranta a acestei zone, iar frumoasa Rue des Trois Freres este locul unde locuieste Amelie si unde incepe filmul.

Bacania de la parterul cladirii lui Amelie, din Rue des Trois Freres

Metroul parizian

Amelie isi petrece timpul liber in locuri ciudate, iar metroul parizian este unul dintre ele. In film, ea aduna fotografii tip pasaport gasite pe peronul statiilor, iar locatia folosita in film este La Motte-Picquet-Grenelle. Deschisa in anul 1906, aceasta statie constituie un nod vital al metroului din Paris – aici intersectandu-se trei linii – care devine foarte aglomerat la orele de varf. Personajul masculin din film, Nino, imprastie afise in aceasta statie, pentru ca Amelie sa le gaseasca.

La Motte-Picquet Grenelle este una dintre statiile importante ale metroului parizian

Palace Video, Bulevardul Clichy nr. 57

In caz ca nu stii deja, Moulin Rouge reprezinta apogeul dragostei si al desfraului, care te aduc in apropierea faimosului cabaret, pe strada unde se afla locul de munca al lui Nino. Locatia este total nepotrivita pentru el si, desigur, nelalocul ei si in film, dar acest sex shop care exista cu adevarat se integreaza foarte bine in zona numita Pigalle.

Palace Video, din zona Mouline Rouge – locul de munca al lui Nino

Sacré-Cœur

Jucausa Amelie organizeaza o adevarata vanatoare de comori pentru iubitul ei Nino, ceea ce iti ofera o sansa de a vedea cat de mult se poate din imprejurimile faimoasei biserici de pe deal. In film, Nino urmareste sagetile care urca treptele ce duc in locul de unde se vede intregul oras. Pe masura ce vei reface si tu acest traseu, vei fi intampinat de copii care se joaca, turisti in cautare de chilipiruri si artisti de pantomima…asa cum patea si Nino in film. Cand vei ajunge in varful dealului, de ce sa nu bagi si tu o moneda in telescop, aidoma prietenului nostru si sa admiri privelistea?

Biserica Sacre Coeur, acolo unde Amelie isi inducea in eroare iubitul

Café des Deux Moulins (Cafeneaua celor doua mori de vant)

Cafeneaua celor doua mori de vant, celebra pentru secventele din cadrul filmului

Ce e mai bun ramane intotdeauna la sfarsit. Daca ai vazut “Amelie”, unul dintre locurile care iti vor ramane in inima, este frumoasa cafenea art deco unde ea lucra si uneori reflecta asupra sanselor pe care le-a avut in viata. Vestea buna este ca aceasta cafenea exista cu adevarat si este profund indatorata filmului care a contribuit la succesul sau in afaceri. Tot ce exista inauntru se regaseste mai mult sau mai putin in film, cu exceptia unui poster cu personajul Amelie, care semnifica recunostinta proprietarilor cafenelei pentru acest film. Aceasta cafenea nu este usor de gasit in Paris, ceea ce o face si mai speciala. Mergi pe Rue Lepic, pana la intersectia cu Rue Cauchois si este chiar pe colt.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!