" /> " /> " />
Europa

Mechelen si valorile lui artistice

[dropcap size=small]D[/dropcap]esi nu se bucura de popularitatea celor trei mari destinatii belgiene: Bruxelles, Bruges si Ghent, frumosul oras Mechelen merita vizitat, in special daca esti pasionat de arta.
Mechelen, un oras “artistic”

Mechelen are multe de oferit insa, nu numai celor cu simt artistic, dar si oricarui vizitator care apreciaza frumosul. Descopera picturile minunate apartinand lui Rubens, ramai impresionat de finetea tapiseriilor si arunca o privire cladirilor impozante ale orasului. Daca esti pasionat si de cumparaturi, nu vei fi dezamagit de marea varietate a magazinelor, de la cele de firma pana la pietele de vechituri.

Grote Markt, principala piata a orasului

Daca excursia ta incepe la Grote Markt, vei dori poate sa accepti provocarea celor 513 trepte de la Belfry. Efortul de a ajunge pana in varf merita din plin, intrucat acolo te asteapta panorama incantatoare a orasului si clopotele faimoase ale turnului. Odata ce cobori pe pamant si respiratia ta revine la normal, mergi la Catedrala St. Rumbold, aflata in apropiere. Descopera aici vitraliile minunate, picturile si sculpturile impresionante. Pentru a vedea o mostra a operei lui Rubens, fa o vizita la Biserica Sint-Janskerk, care adaposteste tabloul sau “Inchinarea magilor” si opreste-te si la Church of Our Lady, unde se afla opera sa “Pescuitul miraculos”.

Mergi la Manufacturile regale De Wit, unde poti admira tapiserii datand din secolul 16 si poti asista la procesul lor manual de restaurare. Muzeul Hof van Busleyden merita si el vizitat, daca doresti sa vezi unele dintre cele mai bune lucrari ale artizanilor din Mechelen, printre care articole din aur, piele, dantele si colectii de arta remarcabile.

Nu rata o vizita la manufacturile regale de Wit!

Pentru a admira arhitectura flamanda a orasului, fa o plimbare pe strazile linistite si inguste unde se afla locuintele beguinilor (comunitati religioase romano-catolice). O alta parte a orasului special facuta pentru plimbari se afla de-a lungul raului Dyle, in centru. Poti incepe de la Haverwerf, vechiul debarcader de ovaz, unde casele au fatade incantatoare din lemn. Nu rata beraria Lamot, aflata la capatul debarcaderului, transformata in prezent intr-un centru cultural si sala moderna de conferinte.

Daca nu te satisface plimbarea de-a lungul raului Dyle, ia o barca de la Haverwerf si porneste intr-o croaziera in care poti vedea toate atractiile orasului Mechelen dintr-o noua perspectiva. Calatoria cu barca te va purta pe langa Vismarkt, Grootbrug sau Marele Pod, Gradina botanica si Moara lui Fuller, inainte de a ajunge in port, unde excursia ta ia sfarsit.

O plimbare relaxanta pe raul Dyle

Cumparaturi poti face pe principala artera comerciala Bruul, unde cladiri datand din secolul 19 adapostesc magazine de firma. Daca te intereseaza mai mult magazinele de specialitate, mergi la Ijzerenleen sau viziteaza eleganta si moderna Piata Vismarkt. Amatorii de chilipiruri se pot alatura localnicilor la Grote Markt, unde se organizeaza in fiecare sambata dimineata piata saptamanala sau la Veemarkt, pentru piata de vechituri de duminica dupa-amiaza.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!