" /> " /> " />
Europa

Arondismentul 18 din Paris: Montmartre

Arondismentul 18, situat in Paris, pe malul drept al Senei, este cunoscut pentru afluxul turistilor care vin in Montmartre, aici aflandu-se Sacré-Cœur (bazilica aflata pe un deal, cu cupola sa alba) si faimosul (acum mai lipsit de stralucire) cartier Pigalle, locul in care se afla cabaretul Moulin Rouge. Arondismentul 18 adaposteste si o zona multirasiala, numita La Goutte d’Or sau ‘Picatura de aur’ (care este si numele unui vin alb). La Goutte d’Or se intinde pana in Arondismentul 10.

Statii de metrou:

Place de Clichy, Blanche, Pigalle, Anvers, Barbès-Rochechouart, Pigalle, Abbesses si Chateau Rouge sunt unele dintre cel mai des folosite statii de metrou din Arondismentul 18.

Ce poti face in Montmartre

Sacré-Cœur

Superba bazilica Sacre Coeur

Aprinde o lumanare in Sacré-Cœur. Bazilica Sacré Coeur de Montmartre este una dintre cele mai mari atractii turistice din oras. Cupola sa de un alb stralucitor poate fi vazuta din aproape orice colt al Parisului. Aceasta biserica catolica a fost construita intre anii 1875 si 1914, ca un omagiu adus arhitecturii romano-bizantine. Incearca sa urci pana in varful cupolei – privelistea Parisului vazut de sus este cu adevarat spectaculoasa. Ai grija insa ca fotografiatul nu este permis in bazilica. De asemenea, aceasta zona este cunoscuta pentru hotii de buzunare si talhari, asa ca e bine sa nu intri in vorba cu necunsocuti, mai ales daca esti abordat intr-o maniera rapida.

Place de Parvis du Sacré Coeur- rue du Chevalier-de-la-Barrr; Metrou: Abbesses / Anvers’

Cimitirul Montmartre

Fa o plimbare macabra prin Cimitirul Montmartre (Pere Lachaise). Acesta este locul de odihna vesnica al multor francezi celebri dar si al unor personalitati internationale. Mausoleele viu colorate si mormintele nu trebuie ratate. Printre oamenii faimosi ingropati aici se numara: Hector Berlioz, Edgar Degas, Alexandre Dumas, Jean Foucault, Vaslav Nijinsky, Emile Zola sau rebelul Jim Morrison.  In ultimii ani, cimitirul Montmartre a fost invadat de pisici salbatice. Cel mai bine este sa le admiri de la distanta.

Rue de la Barrière Blanche – Metrou: Place de Clichy

Mormantul lui Jim Morrison in cimitirul Pere Lachaise

 

Moulin Rouge

Savureaza o cina si un spectacol de cabaret la Moulin Rouge. Renumit in randul audientei internationale datorita filmului cu acelasi nume, Moulin Rouge este un teatru de cabaret care ofera cate doua spectacole de dans, comedie si magie in fiecare seara. Biletele pot fi achizitionate numai pentru spectacol sau pentru o cina si un spectacol. Fii pregatit sa scoti din buzunar cel putin 100 de euro de persoana, pentru o seara petrecuta la Moulin Rouge.

Pl. Blanche – Metrou: Blanche

Moulin Rouge, pentru cei care iubesc cabaretul

 

Espace Dali

La Espace Dali (Rue Poulbot 11, place du Tertre, metrou: Anvers, Abbesses) poti admira arta suprarealista. Espace Dali este una din nestematele ascunse ale Arondismentului 18. In micul muzeu sunt expuse atat lucrari originale cat si reproduceri, si poti afla si informatii despre artisti si miscarea suprarealista.

Espace Dali, pentru iubitorii de arta

Unde poti face cumparaturi in Arondismentul 18

Piata de vechituri Clignancourt

Marché aux Puces de St-Ouen. Piata de vechituri Clingancourt detine titlul de cea mai mare piata de vechituri din Europa.  Aici exista peste 2000 de standuri permanente si temporare, care vand absolut orice, de la antichitati pana la maruntisuri din plastic. Antreneaza-ti abilitatile de negociator – vei avea nevoie de ele!

Porte de Clignancourt – Metrou: Porte de Clignancourt

Piata de vechituri, pentru iubitorii de… vechituri

Spree

Spree este un magazin in care gasesti decoratiuni interioare, lucrari de arta, haine si accesorii din toate colturile lumii.

Rue La Vieuville nr. 16

Arondismentul 18 este locul in care se afla si multe targuri si piete in aer liber. Dintre acestea se remarca:

Piata Ornano

Se afla pe Bulevardul Ornano, intre Rue Mt-Cenis si Rue Ordener. Este deschisa marti si vineri, de la 7.00 la 14.30 si duminica de la 7.00 pana la 15.00.
Aici se ajunge cu metroul pana la statia Simplon.

Piata Barbès

Se afla pe Bulevardul de la Chapelle si este deschisa in zilele de miercuri de la 7.00 la 14.30 si sambata de la 7.00 la 15.00. Se ajunge aici cu metroul pana la statia Barbès-Rochechouart

Piata Ney

Pe Bulevardul Ney, intre Rue Jean Varenne si Rue Camille Flammarion se afla Piata Ney, deschisa joia de la 7.00 la 14.30 si duminica de la 07.00 la 15.00. Se ajunge cu metroul pana la statia Pte de St-Ouen, Pte de Clignancourt.

La Chapelle

Este localizata pe Rue l’Olive la numarul 10 si este deschisa de marti pana vineri de la 09.00 la 13.00 si de la 16.00 la 19.30; sambata de la 09.00 la 13.00 si de la 15.30 la 19.30 si duminica de la 08.30 la 13.00. Se ajunge cu metroul pana la statia Marx Dormoy.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!