" /> " /> " />
America de Nord

Pe urmele istoriei, in Santo Domingo

Republica Dominicana nu inseamna doar plaje albe si ape albastre. Cei carora le place sa mai si vada ceva, in afara de intinderi de nisip si paie de cocktail, vor descoperi ca orasul Santo Domingo, capitala tarii, este o destinatie obligatorie pentru impatimitii istoriei si pentru cei interesati sa afle cat mai multe despre inceputurile Lumii Noi.

Capitala Santo Domingo nu trebuie ocolita, atunci cand te afli in vacanta in Republica Dominicana

Santo Domingo este cel mai vechi oras colonial de pe continent si aici poti fi sigur ca vei vedea prima strada, prima biserica si prima asezare de acest gen din aceasta parte a lumii. In afara de semnificatia sa istorica, incantatoarele ruine si arhitectura specifica, orasul este cunoscut si drept o destinatie pentru petrecareti, mai ales in timpul vestitului Carnaval Dominican. La toate astea adauga multimea palmierilor si a plajelor cu nisip auriu  si vei obtine destinatia de vacanta perfecta.

Principala atractie turistica din Santo Domingo este Zona Colonial, inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO, acolo unde arhitectura coloniala detine suprematia. Plimbarile de voie in aceasta zona iti permit sa te bucuri de stradutele pietruite si sa admiri cladirile vechi de secole. Fa o vizita la Catedrala de Santa Maria la Menor, care dateaza din anul 1540, ceea ce face ca ea sa fie cea mai veche catedrala din America.  Fatada sa din var de culoarea coralului poate ca nu arata impresionant, dar arunca o privire interiorului extrem de bine conservat si tavanului boltit, a carui frumusete e cu adevarat iesita din comun, pentru a aprecia mai bine acest loc de veneratie cu o vechime de mai bine de 600 de ani.

Catedrala Santa Maria la Menor

Calle El Conde este o atractie in sine, nu numai pentru ca este cea mai veche strada de pe continent, dar si pentru magazinele, cafenelele si restaurantele aliniate de-o parte si de alta a acestei vestite magistrale. Alte locuri care merita vizitate sunt: fortaretele San Jose si de la Caridad, ruinele de la Puerta de la Misericordia si resedinta datand din secolul 15, Alcazar de Colon.

Calle El Conde, cea mai veche strada de pe continent

Dincolo de zona coloniala se afla Malecon. Acesta este un centru comercial prosper, extrem de popular printre turisti, nu numai pentru cumparaturi si atmosfera deosebita oferita pentru cina, dar si pentru petrecerile care se organizeaza aici. Daca vrei sa exprimentezi distractia din Malecon, alatura-te Carnavalului si Festivalului de Merengue si vei vedea cum intregul cartier se transforma intr-o mare discoteca care pulseaza in ritmul muzicii latino.

Malecon e zona moderna si totodata de distractii a capitalei

Daca vrei sa vizitezi muzeele din Santo Domingo, mergi in Plaza de la Cultura, aflata in cartierul Gazcue. Aici se afla cateva muzee printre care muzeul de arte moderne, muzeul de istorie naturala, muzeul de istorie si geografie si muzeul Hombre Dominicano. Pasionatii de cultura pot asista la reprezentatiile oferite de Teatrul National. Fa un popas si la Palatul Artelor Frumoase, pentru performantele de exceptie ale Orchestrei Nationale Simfonice. Daca esti iubitor de arta, viziteaza artera 27 de Febrero si simte fiorul scenei artistice locale, in multele galerii aflate in aceasta zona.

Zona Colonial

Picnicuri, plimbari si circuite in natura, iata numai cateva din activitatile pe care le poti face in Gradina botanica din Santo Domingo. Aceasta se intinde pe o suprafata de 2 milioane metri patrati, ceea ce o transforma intr-o adevarata gradina a lumii. Trebuie sa vezi neaparat Gradinile japoneze, una dintre cele mai mari atractii de aici.

Alte locuri care merita vazute in Santo Domingo sunt: Faro a Colon sau Farul lui Columb, pestera magnifica Los Tres Ojos si lagunele sale, acvariul national cu exemplarele sale uriase de vaci de mare. Toata astea fac din Santo Domingo un loc in care te vei mai intoarce cu siguranta!

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!