" /> " /> " />
Africa

Sfaturi de calatorie in Zanzibar

Insula Zanzibar reprezinta o oprire obligatorie atunci cand vizitezi Tanzania. Plajele, centrul istoric si atractiile naturale o vor face de neuitat. Cu toate acestea, calatoria in Zanzibar nu e lipsita de peripetii. Va trebui sa respecti conditiile de trecere a frontierei (da, chiar daca vii direct din Tanzania!) si sa faci fata escrocilor si hotilor de buzunare. Pentru a evita aceste mici neajunsuri, ai aici cateva sfaturi extrem de utile si care iti vor face excursia in acest paradis tropical cat mai placuta cu putinta.

Zanzibar e o insula fascinanta. Atentie insa la eventualele pericole!

Daca timpul e o problema, poti lua avionul din Dar es Salaam pentru a ajunge mai repede in Zanzibar. Oricum, gaura din buzunar va fi si ea pe masura. Plus ca, de obicei, avioanele care efectueaza aceste zboruri sunt mici si reprezinta un mijloc de transport ideal pentru cei care stau prost cu nervii. Feribotul este o alternativa mai ieftina pentru a ajunge pe insula. Cele mai rapide ambarcatiuni de acest fel fac in jur de doua ore, in timp ce la bordul celor mai incete vei sta intre 4-5 ore.

Exista cateva companii de feriboturi care deservesc zilnic insula. Oricum, este recomandat sa te interesezi dinainte despre programul lor, intrucat aceste ambarcatiuni nu fac decat o excursie sau doua pe zi. De asemenea, merita sa platesti ceva in plus (dar nu mai mult de cativa dolari) pentru un bilet la clasa intai. E foarte important sa nu inchiriezi barci particulare. Desi ele sunt mult mai ieftine decat feriboturile comerciale, calatoria dureaza mult mai mult, iar siguranta barcii poate fi pusa sub semnul intrebarii, atunci cand vremea e rea.

Hotel pe plaja in Zanzibar

Pregateste-te sa ii tii la distanta pe cei pusi pe capatuiala, aflati peste tot in terminalul feriboturilor. Nu uita ca acestia nu urmaresc interesul tau, ci dimpotriva. Inselaciunile sunt frecvente in zona, asa ca evita-i in totalitate pe cei care le propaga. Rezerva excursiile direct de la companiile de feriboturi. Nu asculta ce spun cei care incearca sa-ti bage pe gat o astfel de calatorie, pentru ca, cel mai probabil acestia mint, in incercarea de a obtine bani, oferindu-ti in schimb prea putin sau chiar nimic.

Cand ajungi in Zanzibar, sa ai la indemana pasaportul, intrucat iti va fi controlat. Completeaza un formular de intrare in tara in zona de frontiera si fii sigur ca vei completa un formular de iesire atunci cand parasesti insula.

Daca esti in cautare de cazare in Zanzibar, nu alege oferte ieftine. Pe insula au fost raportate incidente ca furt si jaf, asa ca e mai bine sa stai intr-un hotel in care exista masuri sigure de securitate. Din moment ce siguranta personala e prioritara, merita sa platesti mai mult pentru a sta la un hotel bun.

Dalla-dalla, un mijloc de transport mai ieftin

Negocierea este obligatorie atunci cand ai de-a face cu taximetristii. Poti obtine intotdeauna un pret mai bun; e de ajuns doar sa intrebi. De asemenea, e mai bine sa negociezi personal cu acestia, decat prin intermediul celor de la hotel. Taxiurile de pe langa hoteluri sunt de obicei mai scumpe cu aproximativ 30-40%. In orice caz, un mod mult mai practic de a te plimba pe insula este sa apelezi la un ‘dalla-dalla’ (un fel de microbuz), care costa numai o parte din tariful unui taxi. Acest sistem local de transport deserveste principalele destinatii si orase din Zanzibar si reprezinta o experienta deosebit de interesanta care poate fi traita pe insula.

Pescar din Zanzibar (na, ca rimeaza!)

In final, daca nu vrei sa-ti petreci noaptea aici, poti lua feribotul spre Dar es Salaam, la ora 16.30 sau 22.00. Cu toate astea, e recomandat sa-ti petreci macar cateva zile in Zanzibar, pentru a vedea tot ce are sa-ti ofere aceasta minunata insula.

Foto: LionDogAfricanSafaris

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • […] guy 29/05/2014 Africa Daca ajungi in Zanzibar, trebuie sa induri mai intai caldura inabusitoare a capitalei Tanzaniei, Dar es Salaam, inainte de a […]Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!