" /> " /> " />
Europa

Un taram numit Champagne

Locul unde se afla cei mai mari producatori de sampanie din lume, aceasta zona linistita poarta numele celei mai minunate bauturi acidulate, fabricate vreodata. Sau invers. Renumitele podgorii din aceasta regiune produc cei mai fini struguri din intreaga Franta si, dupa cum sustin multi, din intreaga lume. Totusi, acest loc pitoresc, cu castelele sale medievale si satucurile care se cuibaresc in padurea virgina mediteraneana, reprezinta mult mai mult decat vinul care i-a facut faimos numele. Regiunea Champagne se spune ca este o mostra de noblete si eleganta a Frantei, a culturii sale, a artei, arhitecturii, religiei si, cel mai important, a mancarurilor si bauturii specifice acestei tari.

Champagne - o regiune in care via e regina

O vizita in tara vinului adevarat

Climatul temperat din regiunea Champagne este ideal pentru cultivarea vitei de vie, care a facut cunoscuta regiunea in intreaga lume. Orasul Epernay este principalul producator de vin si este locul de bastina al unor nume ilustre printre care Mercier, Mumm, Veuve Cliquot, precum si al faimoasei case Moët & Chandon, cea care produce sampania Dom Pérignon. Un tur prin regiune are cateva opriri pe traseu, asa ca un ghid este intodeauna un avantaj. Ai sansa sa vizitezi pivnitele unde vei invata sa recunosti si sa apreciezi aroma, savoarea si textura sampaniei. Aceste excursii reprezinta un bun mijloc de a invata cum sa selectezi, sa depozitezi si sa ai grija de productia viticola.

Epernay, locul in care se nasc multe povesti... bahice

Arta si arhitectura

Champagne este zona in care se afla cateva dintre atractiile naturale renumite ale Frantei. O calatorie prin orasele Reims, Langres si Epernay te va introduce in unele din aceste locatii. Catedrala Notre-Dame de Reims a fost candva scaunul unora dintre marii regi ai Frantei. Acest salas magnific are o vechime de peste 800 de ani si este unul dintre cele mai elegante exemple ale arhitecturii franco-romane din secolul 11. Orasul istoric  Langres este inconjurat de metereze cu o lungime de 3,5 kilometri, care erau candva folosite in scop defensiv. In zilele noastre, turnurile si portile bastionului ofera o priveliste de visa asupra orasului in care se afla multe opere de arta franceze si belgiene. Casele si cladirile pe jumatate din lemn inconjoara partea veche a Muzeului Troyes, o locatie linistita apartinand acestei regiuni.

Catedrala Notre Dame de Reims

Explorarea imprejurimilor

Champagne este locul unde traiesc oameni calzi si primitori si in timp ce poate castelele private nu primesc vizitatori, exista cateva vinarii, care sunt deschise pentru public si unde este permisa si degustarea bauturilor. Modalitatea care se practica este aceea de a scrie unei astfel de podgorii, pentru a solicita o degustare formala dupa culegerea recoltei. Raurile gemene Aisne si Marne sunt binecuvantate cu ape linistite si reprezinta un loc ideal pentru pescari sau caiacisti. Indiferent ce alegi sa faci aici, Champagne ii incanta si ii farmeca pe toti turistii care ajung in aceste locuri minunate.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!