shopping zurich
Foto: Canva Photos
Europa

Unde faci shopping in Zurich

Fara niciun dubiu, Zurich este destinatia turistica cea mai populara din Elvetia, daca nu cumva din toata Europa, intrucat sunt atat de multe vazut si de facut in acest centru european, cultural si istoric. Daca esti pasionat de cumparaturi atunci cand calatoresti in strainatate, nu rata orasul Zurich. In cele ce urmeaza iti sunt recomandate cateva locuri fantastice pentru facut cumparaturi.

shopping in Zurich
Zurich e un oras elegant, perfect pentru cei care adora sa faca shopping

Bahnhofstrasse – se intinde de la gara centrala pana la lac. Desi nu este ceea ce se cheama un mall, intrucat in oras nu exista mall-uri, aceasta zona este considerata una dintre cele mai exclusiviste pentru cumparaturi, din tot orasul. Pe alocuri preturile sunt exorbitante, depinde in ce magazine intri. Poti gasi aici orice, de la ciocolata elevetiana si inele cu diamante, pana la blanuri si suveniruri unicat. In zona exista doua magazine de exceptie (Globus si Jelmoli) – nu le rata!

Bahnhofstrasse
Bahnhofstrasse – shopping cu stil / Foto: Canva Photos

Niederdorf – aceasta este partea mai veche a orasului Zurich, care tine de la Bellevue, aflata langa lac, pana la  “Central”, care se afla peste rau. Este o locatie pentru cumparaturi care se adreseaza mai mult tinerilor, asa ca in afara de restaurantele fast food, majoritatea magazinelor sunt foarte in pas cu moda.

Löwenstrasse – se intinde intre gara principala din Zurich pana in partea de vest a arterei Bahnhofstrasse.  Zona are ca punct central imensul magazin Migros si numeroase alte locatii avand ca principala atractie cumparaturile. Este un loc bine cunoscut si recomandat cu caldura de toti locuitorii din Zurich, pentru marfurile extraordinare pe care le poti gasi aici.

Daca esti in cautare de cofetarii si dulciuri, aici se afla cateva locatii demne de a fi mentionate:

Sprüngli – fara doar si poate, acest loc se bucura de multa faima in Zurich si trebui inclus neaparat in agenda ta. La Sprüngli gasesti cea mai buna varietate de ciocolata, in special bomboane si trufe. Mai sunt insa si alte magazine de gen in oras.

shopping in Zurich
Delicioasele trufe Sprüngli

Confiseria St. Jakobs – o cofetarie respectata, care are multe in comun cu Sprüngli, dar totul la scara mult mai redusa. Locatia este una favorita in comunitatea din Zurich, intrucat ofera locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati.

Teuscher – specialitatea lor sunt trufele si este considerat unul dintre cele mai luxoase magazine din Zurich.  Magazinul are trei locatii in oras – pe Bahnhofstrasse, in incinta magazinului Jelmoli si pe Storchengasse.  Asa ca, oriunde ai sta odata ajuns in Zurich, mai mult ca sigur vei avea un “Teuscher” in apropiere.

Citeste si: Lucruri de facut si vazut in Zurich

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

banner animawings



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!