schi incepatori
Foto> extravagantni
Aventura Ski

Statiuni de schi pentru incepatori

Stii care e diferenta intre o ascensiune si o coborare? Probabil ca da, insa un incepator intr-ale schiului trebuie sa invete mult mai multe. Descopera care sunt cele mai bune statiuni de schi din lume pentru cei care abia au pus schiurile in picioare. Mergi intr-una dintre ele si ai toate sansele sa devii rapid expert.

Schi de weekend prelungit: Franta

Alpe d'Huez
In Alpe d’Huez sunt doua scoli renumite pentru incepatori / Foto: mboesen

Evita costul unui pachet de schi de o saptamana, testandu-ti aptitudinile pe partie intr-un weekend. Incepatorii pot profita de o vizita in Alpe d’Huez, de joi pana luni, avand suficient timp pentru a testa omatul alb. Alta atractie a statiunii Alpe d’Huez consta in aceea ca aici se afla una dintre cele mai mari scoli de schi pentru copii din lume si, mai mult de atat, pistele se afla aproape de oras. Scolile de schi, in special Stance si Masterclass, se bucura de o reputatie excelenta.

Vacante ieftine la schi, aproape de noi: Bulgaria

pamporovo
Pamporovo, o alternativa ieftina si apropiata

Pamporovo este una dintre cele trei statiuni de schi din Bulgaria care ofera locatia perfecta pentru a invata sa schiezi, fara a-ti cheltui toti banii din cont. Statiunea poate ca nu e la fel de atractiva ca multe dintre rivalele sale din Europa, iar activitatile de dupa schi sunt destul de limitate. Oricum, partiile sunt foarte bune pentru incepatori, iar in cadrul scolilor de schi, grupurile de cursanti sunt destul de mici ca numar, asigurand mai multa atentie si instruire fiecarei persoane in parte.

Inaugurarea unui telescaun cu sase locuri – primul de acest fel din tara – pe un versant recent amenajat, face parte dintr-un plan pe termen lung de extindere a partiilor de schi din statiune, ceea ce reprezinta o veste foarte buna pentru schiori. In plus, e foarte aproape de Romania, deci o oricand o optiune interesanta.

O alegere care iti taie respiratia: Italia

Statiuni de schi pentru incepatori
Partiile din Cortina d’Ampezzo sunt senzationale

A invata sa schiezi poate fi extenuant, dar exista multe alte motive pentru a face o pauza si a-ti trage sufletul, in statiunea italiana Cortina, o locatie foarte la moda. Situata in Dolomiti, este fara indoiala una dintre cele mai frumoase statiuni de iarna din Europa, la acest lucru contribuind si piscurile cu adevarat spectaculoase. Cortina d’Ampezzo are partii superb amenajate in regiunea Socrepes – intinse, domoale si deservite de un telescaun rapid – care sunt in general libere, mai ales dupa-amiezele. Respectand intocmai traditia italiana, restaurantele se ridica la cele mai inalte standarde, in timp ce discotecile si cluburile se deschid cu putin timp inainte de miezul noptii, ceea ce inseamna ca ai nevoie de rezistenta atat pe partii cat si in afara lor.

Schi pentru familii: Canada

Statiuni de schi pentru incepatori
Statiunea Big White, din Canada

Parintii cu copii mici s-ar putea sa fie descurajati de zborurile lungi catre statiunea Big White din British Columbia. Oricum, daca ai copii de varsta adolescentei care sunt dornici sa invete sa schieze, acesta e locul ideal. Statiunea se mandreste in fiecare iarna, cu un strat de zapada de aproximativ 7,6 metri, care ofera chiar si incepatorilor fiorul si senzatiile tari ale schiatului pe partiile virgine. Cu o varietate de partii pentru incepatori si intermediari, statiunea ofera oportunitati excelente practicantilor sportului alb, in functie de abilitatile fiecaruia. In ce priveste locatia in sine, ea este intinsa dar plina de farmec, cu posibilitati variate de cazare, moderne si la preturi accesibile.

Vacanta la schi la sfarsit de sezon: Elvetia

Statiuni de schi pentru incepatori
In Saas Fee inveti sa schiezi in decor Elvetian

Asezarea rustica, plina de farmec, in care masinile nu au acces – Saas Fee – din Alpii Elvetieni, este o statiune aflata la mare altitudine, unde zapada este buna chiar si la finalul sezonului.  Zona pentru copii se afla la marginea statiunii, dar pentru incepatori exista numeroase partii domoale, usor de parcurs, care incep la Felskinn, de unde continua ascensiunea spre munte.

Daca te plictisesti de schi, exista un intreg versant dedicat plimbarilor, zborului cu parapanta si alunecatului pe partii si unde cu siguranta nu se vor plictisi nici cei care se initiaza in practicarea snowboard-ului. Nu rata o vizita si la cea mai mare grota din gheata din lume. In ce priveste statiunea, ai aici o mare varietate de locuri unde poti servi masa (inclusiv restaurantul aflat la cea mai mare altitudine din lume) si optiuni de petrecere a timpului in afara partiei. Ce ti-ai putea dori mai mult de atat?

Citeste si: 10 destinatii europene perfecte pentru schiori

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!