" /> " /> " />
Europa

O plimbare prin pitorescul Salzburg (P)

În centrul vechi pietonal al oraşului Salzburg toate obiectivele renumite la nivel mondial sunt uşor de vizitat pe jos. Castelul Mirabell şi grădinile Mirabell ce îl împrejmuiesc oferă o privelişte deosebită asupra emblemei oraşului, impresionanta cetate Hohensalzburg şi centrul vechi cu strada Getreidegasse, unde s-a născut cel mai celebru fiu al Salzburgului W.A. Mozart, Domul Salzburgului, care şi astăzi, după mai bine de 1.000 de ani de domnie ai principilor-episcopi, stă ca mărturie, precum şi reşedinţa cu impresionanta galerie rezidenţială şi sălile de recepţie arhiepiscopale. Nu ocoliţi nici Castelul Hellbrunn cu faimoasele fântâni arteziene, aşezate pitoresc în minunatul parc de la marginea oraşului.

După turul oraşului vă recomandăm să vizitaţi una din cafenelele tradiţionale, de exemplu  Kaffeehaus Tomaselli, cea mai veche cafenea a Austriei sau, chiar peste drum,  Kaffee Fürst, unde se pot gusta pralinele originale din Salzburg – Mozartkugeln – lucrate manual de strănepotul inventatorului acestora. Apropo de Mozartkugeln – acestea sunt un suvenir ideal din Salzburg, deoarece originalele se pot cumpăra numai aici.

Seara o puteţi petrece în  Stiftskeller St. Peter, cel mai vechi restaurant al Europei Centrale, la un Mozart Dinner Concert cu cele mai frumoase arii din operele lui Mozart şi cu o cină la care se servesc reţete originale de pe vremea lui Mozart. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.salzburg.info

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!