" /> " /> " />
Obiceiuri in lume

Obiceiuri sociale si de afaceri in Egipt

Circa 95% din populatia Egiptului este musulmana. Religia islamica joaca un rol important in multe aspecte ale vietii cotidiene, la nivelul fiecarui individ, dar si la niveluri mai inalte. In aceasta tara oamenii cred ca Mohamed este profetul si cel care a dat cartea fundamentala, Coranul.  Musulmanii religiosi se roaga de cinci ori pe zi. Momentele de rugaciune din timpul zilei sunt mentionate in ziare, iar in anumite locatii vei auzi rugaciunile raspandindu-se din difuzoare peste intreg orasul. Vinerea este ziua sfanta a saptamanii, cand totul este inchis. Unele magazine sunt inchise si joia, prin urmare conceptul de weekend se refera in Egipt, la zilele de joi si vineri.

Ramadanul este luna sfanta a Islamistilor. Oamenii pot lucra numai sase ore pe zi si li se cere sa posteasca; ei se abtin de la mancare, bautura, fumat sau chiar mestecat de guma. Daca esti din alta tara sau nu esti musulman, nu trebuie sa respecti aceste ritualuri, dar este total nepoliticos sa le dezavuezi in public. Postul are loc la apusul soarelui, cand se organizeaza activitati festive de amploare pentru a-l sarbatori.

Familia joaca un rol foarte important in viata sociala egipteana, iar nepotismul este ceva obisnuit. Individul este luat in considerare dupa familie, trib sau marea comunitate.

Onoarea, respectul si stima sunt valori foarte importante in relatiile sociale. Onoarea oricui are legatura cu intreaga familie. In Egipt este considerata important sa fii ospitalier cu musafirii. Egiptenii pun accent pe faptul ca barbatii sa-si respecte cuvantul dat si sa se imbrace corespunzator pentru a pastra onoarea lor si a familiilor lor.

In ce priveste salutul, egiptenii isi strang adesea mainile cu persoanele de acelasi sex. Este cel mai bine sa raspunzi cu acelasi gest cu care esti intampinat. Persoanele de acelasi sex care se cunosc, se saruta pe obraji atunci cand se intalnesc.

Daca esti invitat la cineva acasa, trebuie sa aduci bomboane de ciocolata, dulciuri sau produse de patiserie. Florile se aduc la nunti. Cand intri in casa cuiva, mai intai descalta-te. Este o idee buna sa complimentezi gazda pentru casa pe care o are. Daca esti invitat la masa la cineva acasa, ai grija sa mananci numai cu mana dreapta si nu folosi sare, intrucat este considerat un gest de impolitete si lipsit de respect. Imbraca-te decent si conservator.

Egiptenii prefera sa faca afaceri cu oamenii pe care ii cunosc. Este mult mai important pe cine cunosti, decat ce cunosti. Ti se va oferi probabil cafea sau ceai si trebuie sa accepti. Imbraca-te decent. Egiptenii pun accent pe contactul vizual, ca fiind un semn de sinceritate si onoare, asa ca sa nu ti se para ciudat daca cineva se uita insistent la tine. Daca ai la tine materiale scrise sau carti de vizita, trebuie sa le ai disponibile si in limba araba. Asteapta-te la discutii contradictorii in timpul negocierilor, pentru ca este un fapt des intalnit in aceasta cultura.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!