" /> " /> " />
America de Sud

Sao Paulo, bogatie sud-americana

Sao Paulo este cel mai mare oras din Brazilia cu o populatie care se ridica deja la 11 milioane de locuitori, in timp ce zona metropolitana a ajuns sa aiba 20 de milioane de suflete. Este capitala statului sud-estic cu acelasi nume. Pentru turisti, reprezinta centru de interes al distractiei cu o experienta culturala intensa si o viata de noapte extrem de activa. In plus, Sao Paulo este unul dintre orasele cele mai bogate din emisfera sudica. Daca alegi acest oras drept destinatie de vacanta, nu vei duce lipsa de activitati. Ai ce vedea si ce vizita.

Sao Paulo, cel mai bogat oras sud-american

Paulista Avenue (cine-si mai aminteste serialul Bulevardul Paulista, din anii 80?) – este artera pe care o vezi cel mai des in cartile postale reprezentative pentru oras. Paulista Avenue reprezinta cel mai mare centru cultural al orasului Sao Paulo dar si cel mai mare centru de afaceri. Bulevardul, impreuna cu alte cateva stradute care il imprejmuiesc, precum Strada Alameda Santos si Strada Augusta este intesat de galerii de arta, librarii, cafenele, restaurante, hoteluri, teatre si cinematografed, pub-uri si mall-uri.

Bulevardul Paulista, celebur pana si in serialele "vintage"

Ibirapuera Parc – este unul dintre cele mai faimoase parcuri din oras. Localnicii vin in acest parc in special dimineata si in orele tarzii ale dupa-amiezei pentru ca aici gasesc cea mai mare zona dedicata activitatilor sportive in aer liber. Tot in acest parc vei gasi si numeroase zone si centre in care se tin concerte si conferinte. De asemenea, trei dintre cele mai importante muzee din oras sunt adapostite aici. Plimbandu-te pe alei vei descoperi si una dintre cele mai spectaculoase si mai frumoase gradini japoneze.

Muzeul de Arta din Sao Paulo – vei fi surprins sa gasesti aici una dintre cele mai faimoase colectii de arta europeana impresionista. Lucrari ale lui Bonnard, Degas, Modigliani si Renor se odihnesc pe peretii galeriilor. In fiecare duminica turistii si localnicii sunt invitati la un targ de antichitati. Poti vedea si cumpara haine trasnite si unicat, masti, stampe vechi, alte obiecte de decor.

Acte "artistice" pe bulevardul Paulista

Universitatea din Sao Paulo – cea mai mare universitate din Brazilia si a treia ca marime din America Latina. Zona „orasului universitar” reprezinta campusul principal. Aceasta universitate de stat este deschisa oricui vrea sa urmeze cursurile sale. Muzeul Antropologic si Muzeul de Arta Contemporana se gasesc, de asemenea, in campusul universitatii.

Liberdade – cartierul chinezesc al orasului cuprinde numeroase elemente reprezentative pentru Asia dar si obiecte de arta. Spre deosebire de alte astfel de locuri, cei care au pus bazele acestui „oras” au fost emigrantii japonezi. In decadele nu foarte indepartate, comunitatile de chinezi, coreeni si japonezi au transformat districtul intr-unul mult mai viu si mai colorat.

Coloratul cartier chinezesc Liberdade

Partea de nord a orasului Sao Paulo – este unica si extrem de diferita fata de tot ce vezi in restul orasului. Vei simti aici farmecul trecut al orasului dar vei vedea si unul dintre cele mai mari centre de targuri si expozitii de pe continentul sud american – Expo Center Norte.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!