Destinatii

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume

Exista cateva poduri faimoase in lume, precum Tower si London Bridges in Anglia sau Golden Gate in San Francisco. Cu toate astea, exista sute de poduri mai mici si mai putin cunoscute, la fel de incantatoare. In cele ce urmeaza ai cateva dintre cele mai fascinante poduri din lume.

1. Podul de pe fluviul Si Du, China

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume si du
Podul peste Si Du

Acest pod minunat trece peste valea fluviului Si Du, care are o adancime de aproximativ 500 de metri si se afla in provincia chineza Hubei. Se spune despre el ca este cel mai mai inalt pod din lume.

2. Podul Royal Gorge, Colorado

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume royal gorge
Royal Gorge – cel mai inalt pod suspendat din America

Aceasta fascinanta piesa arhitecturala se intinde peste fluviul Arkansas. Este o atractie extrem de populara printre vizitatori si se afla aproape de orasul Canon din statul american Colorado. El a fost ridicat in anul 1929, iar constructia sa a costat 350.000$. In plus, ramane cel mai inalt pod suspendat din SUA.

3. Podul Carrick-a-Rede Rope, Irlanda de Nord

Irlanda de Nord este legata de Insula Carrick, prin acest frumos pod suspendat. Podul este lung de aproape 20 metri si este intretinut de compania National Trust din Marea Britanie. Se bucura de popularitate avand in vedere ca aici vin in fiecare an un sfert de milion de vizitatori.

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume Carrick a Rede Rope
Carrick-a-Rede, un pod suspendat adorat de turisti

4. Millau Viaduct, Franta

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume Millau Viaduct
Superbul Millau Viaduct din Franta

Millau Viaduct din Franta este cel mai mare pod rutier pe cabluri din lume. Are o inaltime de peste 340 metri si este o constructie relativ noua, fiind dat in folosinta in anul 2004. Cel care a proiectat podul a vrut sa realizeze un proiect maret, delicat, aidoma unui fluture, chiar daca la realizarea lui au fost folosite 36000 tone de otel.

5. Podul suspendat Hussaini, Pakistan

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume Hussaini
Greu de trecut peste podul Hussaini din Pakistan

Acest pod este destul de inspaimantator daca te gandesti ca trece peste lacul Borit din Pakistan. Trebuie sa ai mult curaj ca sa il traversezi, intrucat pe alocuri are niste gauri si unele planse nu sunt foarte stabile. Podul din franghii este cunoscut a fi unul dintre cele mai periculoase de pe planeta.

6. Podul Langkawi Sky, Malaezia

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume Langkawi Sky Bridge
Un pod curbat: Langkawi Sky Bridge

Acest pod cu cabluri este suspendat la aproximativ 700 de metri deasupra nivelului marii. Curbele sale permit celor care trec pe el sa mearga pana in varful muntilor din insula malaeziana Pulau Langkawi.

7. Shahara, Yemen

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume Shahara
Un pod vechi de secole: Shahara

Constructia din secolul 17, a fost ridicata in scopul de a asigura legatura intre orasele din varful muntilor, din Yemen. Este un alt pod inspaimantator si o atractie populara printre turisti, in timp ce localnicii il traverseaza in mod regulat, aceasta fiind ceva ce face parte din rutina lor zilnica.

8. Podul suspendat Capilano, British Columbia

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume Capilano
Podul Capilano

Provincia canadiana British Columbia este locul in care se afla acest pod suspendat, care starneste groaza in sufletele privitorilor. Se afla la o inaltime de 68 de metri si are o lungime de 136 metri. El atrage aproape un milion de vizitatori pe an, multi dintre ei incumetandu-se sa-l traverseze singuri.

9. Monumentul national Podurile naturale din Utah

Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume utah
Podul natural Sipapu, din Utah, are o lungime de 83 m

In Utah exista trei poduri largi care s-au format in mod natural din piatra. Ele sunt unele dintre cele mai mari poduri naturale din lume. Sipapu are o lungime de aproape 83 de metri, Kachina, 62 metri, iar Owachomo, 55.

10. Ghetarul Perito Moreno, Argentina

Perito Moreno, un pod de gheata Zece dintre cele mai frumoase poduri din lume perito morenoAcest pod spectaculos a fost format in mod natural in decursul timpului, de apele miscatoare. Podul de gheata reprezinta o adevarata provocare pentru multi turisti, in incercarea lor de a-l traversa.

Booking.com
vola.ro%20

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Arata-ne ca esti om: *

AmaOptimex
Austria
Agetur
Booking.com
Zoot.ro

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Booking.com

TukTuk Channel