" /> " /> " />
Destinatii

8 fabuloase atractii subterane

Majoritatea atractiilor turistice care se bucura de popularitate in randul turistilor se afla la suprafata. Exista insa multe locuri interesante si incarcate de istorie care se afla in subteran si in cele ce urmeaza vei descoperi cateva dintre cele mai frumoase de pe planeta.

1. Adapostul nuclear din Berlin, Germania

Berlinul e pregatit pentru un atac nuclear

Acest adapost impotriva radiatiilor a fost construit in anul 1971, atunci cand Razboiul rece era inca o realitate. Tacerea de aici e inspaimantoare si poti simti aerul rece cum iti invadeaza trupul. Exista in acest adapost paturi in care pot dormi peste 3500 de oameni, iar cladirea a fost proiectata astfel incat sa poata servi drept adapost, pentru pana la 2 saptamani, in cazul unui atac nuclear in Berlin.

2. Canalele colectoare ale Parisului, Franta

Un impresionant sistem de canale, care vorbeste inclusiv despre istoria subterana a Parisului

Acest sistem fantastic are o lungime de 2000 de kilometri si pe aici trec zilnic mii de tone de apa. Poti vedea in actiune un sistem de canale de colectare de peste 137 de kilometri si poti afla cum opereaza el, facand un tur al acestei constructii uluitoare. Cu aceasta ocazie, vei afla si istoria locului.

3. Tunelele Cu Chi, Vietnam

Tunelele vietnameze Cu Chi, nerecomandate celor claustrofobi

Strecoara-te printr-o usita ingusta si vei patrunde in aceste tunele fantastice, care te duc catre o asezare subterana. In zona exista sala de intalniri, dormitor, bucatarie si chiar si un spital. Ea a fost folosita in timpul razboiului din Vietnam, de catre trupele  Viet Cong, aceasta succesiune de tunele lunga de 200 de kilometri servind drept adapost pentru cateva mii de soldati. Tunelele au fost bombardate de cateva ori, dar acestia nu au fost niciodata capturati.

4. Grotele din Parcul Aktun Chen Eco, Yucatan, Mexic

Aktunchen, o superba retea de pesteri subterane mexicane

Aceasta retea de pesteri iti permite sa patrunzi intr-o lume a raurilor subterane, care se numesc in partea locului, cenotes. Vei putea vedea prin apele adanci si limpezi, izvoarele naturale, unde strafundurile sunt albe. In aceste pesteri se afla unele dintre cele mai uimitoare formatiuni stancoase din lume, unde fosilele, stalagmitele, stalactitele si liliecii contribuie din plin la atmosfera care exista sub padurea tropicala. Acest spectacol magnific poate fi parcurs fie cu piciorul, fie scufundandu-te.

5. Orasul subteran, Montreal, Quebec, Canada

Montrealul are o viata subterana aparte

Aceasta retea subterana fantastica este cunoscuta drept La Ville Souterraine sau RESO. Ea consta practic intr-o serie de complexuri supra si subterane, care sunt legate intre ele, in centrul orasului Montreal. La aceasta se face adesea referire ca fiind orasul interior si este cel mai mare de acest fel din lume.
Sectiunile ce alcatuiesc reteaua subterana sunt conectate prin tunele imense cu aer conditionat, in care exista magazine, hoteluri, cladiri de locuit, birouri, banci, sanctuare, muzee, scoli, statie de autobuz, de metrou si chiar si arena sportiva Bell Centre. In total sunt 32 de kilometri de tunele si 120 de intrari exterioare, care permit accesul in subteran. Se estimeaza ca aproximativ jumatate de milion de oameni folosesc anumite zone ale orasului subteran, in timpul lunilor de iarna.

6. Mina Hannan din Kalgoorlie, Australia

Hannan’s North Mine, o mina care ascunde bogatii

Aceasta mina australiana se afla la 30 de metri sub pamant si poate fi accesata cu ajutorul unui lift in forma de colivie. Tunelele au fost sapate initial in timpul faimoasei goane dupa aur, din timpul secolului 19. Odata ce vizitezi aceasta zona, poti asista la spectacolul oferit de cautatorii de aur. In Mina Kalgoorlie inca se obtine un procent de 10% din cantitatea totala de aur obtinuta pe planeta.

7. Mina de sare Wieliczka, Cracovia, Polonia

O capela in mina de sare Wieliczka

Pe vremuri, sarea era la fel de importanta precum este astazi petrolul si acesta este motivul pentru care cu ani in urma, existau in intreaga lume atat de multe mine de sare. Aceasta mina din Cracovia are pasaje subterane care se intind pe multi kilometri, precum si grote immense, cu o adancime mai mare de 122 de metri. Locatia este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO  si atrage milioane de vizitatori in fiecare an. In mina exista lacuri, statui si capele, sculptate in sare, precum si cel mai mare muzeu minier din lume. In plus, aici se afla o sala de concerte cu o acustica excelenta.

8. Parcul national Pestera mamutului din Kentucky, SUA

Daca-ti doresti sa traiesti ca un om al pesterii, mergi in Kentucky: sunt infinit de multe

Acesta este cel mai lung sistem de pesteri din lume. Cea mai veche parte a sa s-a format acum aproximativ 10 milioane de ani, adica cu peste 9 milioane de ani inainte de aparitia lui Homo sapiens.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!