" /> " /> " />
Europa

Lucruri pe care nu le stiai despre Varsovia

[dropcap size=small]C[/dropcap]apitala Poloniei ascunde cateva secrete pe care e posibil sa nu le stii.

Cea mai veche biblioteca
Capitala poloneza se poate mandri cu o istorie bogata in ce priveste lumea literelor. In anul 1747, portile primei biblioteci publice din lume, s-au deschis pentru locuitorii Varsoviei. Biblioteca Zaluski a fost ideea a doi frati, ambii episcopi. Ei au dat numele acestei locatii si de atunci, ea a devenit o atractie extrem de populara. Intotdeauna au existat controverse legate de faptul ca biblioteca Zaluski a fost sau nu prima locatie de acest gen din lume, dar cu siguranta, ea este cea mai mare.
Muzeul posterelor
Posterele sunt acele lucruri la care te uiti, apoi treci mai departe, dar Varsovia si-a gasit timp sa aduca un omagiu artei posterelor. In incinta parcului Wilanow, se afla primul muzeu al posterelor din lume. Deschis in anul 1968, el adaposteste cateva dintre cele mai impresionante si mai de seama lucrari din lume, cu peste 50000 de exponate.
Un oras nu tocmai vechi
Partea veche a Varsoviei seamana mai mult cu zonele noi din majoritatea oraselor europene. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Varsovia a fost complet stearsa de pe fata pamantului de catre nazisti, fiind afectata mai mult decat orice alt oras din lume. Numai cateva cladiri au supravietuit bombardamentelor, prin urmare mai exista aici putine marturii ale arhitecturii dinaintea secolului 20. Daca vrei sa vezi cum a fost modernizat trecutul, atunci Catedrala Sf. Ioan este un bun exemplu al restaurarii de dupa razboi.
Arestat pentru ca a tras…parturi
In anul 2002, intrebat care este opinia sa despre presedintele de atunci, Lech Kaczynski, un barbat a raspuns printr-un part zgomotos. Aceasta lipsa de respect a fost luata in serios de catre politia din Varsovia si de catre justitie, iar barbatul a fost vanat de Interpol si trimis in judecata.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!