" /> " /> " />
Europa Top 10

Top 10 atractii turistice in Croatia

Cu tarmul sau stancos, neregulat si cu cele peste 1000 de insule, Croatia se mandreste cu una dintre cele mai frumoase intinderi de coasta din intreaga Europa. In plus, multe ditre orasele si asezarile rurale din aceasta tara poarta o istorie fascinanta, fiind pline de ruine datand din vremurile romane si venetiene. In cele ce urmeaza ai o lista a atractiilor turistice de top din Croatia.

Gornji Grad

Interesantul centru medieval al capitalei Zagreb: Gornji Grad

Gornji Grad este centrul medieval al orasului Zagreb si se traduce ca fiind Orasul Superior. Aceasta zona s-a dezvoltat ca doua orase separate, Kaptol, resedinta episcopului si Gradec, partea in care traiesc comerciantii si mestesugarii. Orasele s-au unit in anul 1770, desprinzandu-se din nordul portiunii istorice a orasului Zagreb. Atractia principala din Gornji Grad este piata din jurul bisericii Sf. Marcu, parohia din Orasul Vechi.

Bazilica Euphrasian

Bazilica Euphrasian din Istria

Bazilica Euphrasian, datand din secolul 6 este atractia principala din Poreč, un oras vechi de 2000 de ani din regiunea Istria. Acesta este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura bizantina timpurie, din regiunea mediteraneana si care si-a pastrat in cea mai mare parte forma originala, in ciuda calamitatilor, incendiilor si cutremurelor care au afectat cateva dintre detaliile constructiei. Bazilica a fost  construita pe locul unei bazilici mai vechi, in perioada episcopului Euphrasius. Mozaicurile de pe pereti au fost executate de catre maestrii bizantini, iar cele de pe podea de mesteri din partea locului.

Mljet

Relaxare la cote maxime pe insula Mljet

Insula Mljet este una dintre cele mai mari insule aflata in largul coastei din partea de sud a Croatiei. Cu 72% din suprafata acoperita de paduri si restul cu campii, vita de vie si mici asezari, Mljet este o locatie ideala pentru relaxare. In partea de vest a insulei exista doua lacuri cu apa sarata, Veliko si Malo Jezero. In mijlocul lacului Veliko Jezero, exista o mica insula unde se afla o veche manastire apartinand ordinului calugarilor benedictini.

 

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

5 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • Viata nu m-a rasfatat cu prea multi bani in buzunar ca sa pot calatori.Daca ar fi fost asa as fi colindat intreaga lume.Noroc de o perioada a vietii mele legata de cultura cu care ocazie am iesit ici colo si am vazut lumea la cativa metri de scena de spectacol.In rest ma multumesc sa va cunosc pe dvs. si sa va multumesc pentru grija cu care ne incantati ochiul cu imagini din lumea mare.Apoi imi starniti curiozitatea sa citesc despre locurile acelea.Recent ati pus ceva despre Madeira si taman ca am gasit fotografii si informatii in revista Viva.Multumesc pt.prietenie si multe proiecte indraznete pe viitor.

      • Va multumim mult pentru cuvintele frumoase!

    • Mulțumim pentru informații!Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!