" /> " /> " />
Europa

10 lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi in Istanbul

4. Urca la bordul unui feribot

Traversat de doua poduri imense, Bosforul este trecut zilnic de mii de masini, feriboturi, barci de pescuit si salupe. O calatorie cu feribotul printre nave de marfa si cisterne masive care trec din Marea Marmara spre Marea Neagra sau invers, poate reprezenta o interesanta excursie de o zi pe care nu o vei uita prea curand. Urca la bordul feribotului la apusul soarelui atunci cand silueta grandiosului oras se proiecteaza pe cerul cu nuante de roz-portocaliu sau rosu-negricios.

 5. Vin, cina si galerie de arta – toate la Istiklal Caddesi

Istiklal Caddesi (Strada Independentei) este metafora perfecta pentru ceea ce reprezinta Turcia secolului XXI. Intr-un capat se afla Piata Taksim, centrul simbolic al Istanbului modern. La cealalta extremitate se gaseste Galata, locul in care dalele de ciment pastreaza inca amintirea atator puteri imperiale care au trecut pe aici. Aceasta parte a orasului pastreaza un usor iz de leneveala araba, atragand orice turist cu amestecul sau neasteptat de biserici, moschei, magazine, hoteluri si bai turcesti. Istiklal este insa tot atat de european pe cat este si Champs Elysees.

Intre trecutul si prezentul Istanbulului: Istiklal Caddesi (strada Independentei)

6. Viziteaza minunatele galerii de arta

La fel ca si locuitorii altor mari orase turistice si cei din Istanbul si-aiu dat seama repede ca un mod foarte simplu de a beneficia de o buna imagine publica este sa construiasca si sa inzestreze cu piese de valoare o galerie de arta. Asadar s-au conformat si au deschis rand pe rand, cu extrem de multa promptitudine galerie dupa galerie: Proje4L/Elgiz Muzeul de Arta Contemporana in Levent, Muzeul de Arta Moderna din Tophane, si Muzeul Pera din Beyoglu. Principalul beneficiar este turistul, care are sansa de a vedea expozitii de inalta clasa in zone inconjurate de magazine pentru cadouri si cafenele de lux. Imbini astfel utilul cu placutul, te culturalizezi si apoi te relaxezi intr-o sesiune de shopping.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!