" /> " /> " />
Destinatii

10 taramuri de basm din intreaga lume

Chiar daca putem ajunge in cealalta parte a lumii in mai putin de o zi, exista inca locuri a caror magie rezista chiar daca nu sunt vizitate zilnic. De-a lungul secolelor, acolo s-au acumulat legendele, cu viteza cu care in Manhattan s-au inmultit zgarie norii. Asa ca pune in bagaj busola, ochelarii de citit si da frau liber imaginatiei pentru o calatorie in locuri de vis si legenda. In cele ce urmeaza iti prezentam 10 dintre ele.

10 Zanzibar, Tanzania

Numai numele ‘Zanzibar’ te face sa-ti imaginezi cadane chicotind in spatele valurilor din matase, usi din lemn in spatele carora se afla camere pline de condimente si alte cadre desprinse parca din ˝1001 de nopti˝. Numai ca in acest caz, nimic nu e fictiune. Orasul Zanzibar a evoluat, ajungand un oras prosper si influent, intre secolele 12-15, cand trimitea nave incarcate cu sclavi, aur, fildes si lemn, catre Arabia si dincolo de ea. Pana si sultanul Omanului si-a mutat curtea regala aici – cu tot cu cele 100 de concubine si eunuci – si si-a dezvoltat vestitele plantatii de cuisoare. Acea epoca a apus de mult, dar influenta araba si mirosul condimentelor inca razbat dinspre acest colt de lume.

Exoticul Zanzibar

9 El Dorado, Columbia

Ascuns in spatele copacilor din jungla amazoniana, se intrezareste un regat orbitor al aurului. Sau cel putin asa spune povestea. Atunci cand conchistadorii spanioli au aflat despre El Dorado (in traducere literara ‘Cel din aur’), dupa ce au ajuns pe tarmurile Columbiei in anii 1500, au pornit disperati in cautarea lui. Aventura lor a inceput in tinuturile muntoase din Anzi, apoi in padurile din Peru, Venezuela si Guyana, de-a lungul a mai mult de doua secole. Nimeni nu a descoperit insa faimosul oras, poate din cauza abilitatii sale de a ramane ascuns ochilor cautatorilor.

El Dorado, un loc de legenda pentru cautatorii de aur

8 Valea Regilor, Egipt

Pe malul vestic al Nilului, pe partea opusa orasului Luxor, se afla locul de odihna vesnica al faraonilor din Egipt. Cu siguranta ai aflat despre ei – Ramses, Tuthmosis si Tut. Domnia lor a avut loc intre anii 1500 si 1000 i.e.n., iar piramidele marete in care se afla mormintele acestora, au fost ridicate in aceasta vale. Pana acum au fost scoase la iveala mai mult de 60 de camere, in care se afla mumii in sarcofaguri poleite cu aur, statui impodobite cu pietre pretioase si deasupra caror pluteste un blestem indreptat catre cei care indraznesc sa deranjeze mormintele. Vizitatorii insa continua sa vina aici, valea fiind una dintre atractiile de top ale Egiptului.

Faraonii se odihnesc de mii de ani in Valea Regilor
Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!