" /> " /> " />
Destinatii

10 taramuri de basm din intreaga lume

7 Ys, Franta

Printesa celta Dahut i-a cerut tatalui sau, Regele Gradlon sa-i construiasca un oras langa mare. Asa a aparut Ys, iar pentru a-l proteja de valurile inalte, regele a inaltat in jurul lui un dig. Singura cale de acces era printr-o poarta din bronz, a carei cheie o avea numai Gradlon. Intre timp, profitand de avantajul digului, Dahut, isi alegea cate un iubit in fiecare noapte, pe care apoi il omora. Probabil ca un demon a pus stapanire asupra ei, fortand-o pe aceasta sa fure cheia si sa deschida poarta. Orasul Ys a fost inundat si toata lumea s-a inecat, mai putin Regele Gradlon. Orasul in ruine se afla dedesubtul golfului, in Douarnenez, in prezent o plaja populara in provincia Bretagne.

Ys, un oras construit de legenda

6 Troia, Turcia

Fanii mitologiei vor recunoaste Troia drept locul in care au trait Hector, Paris si Elena, dar si unde si-a gasit adapost si uriasul cal din lemn. Aici a avut loc Razboiul Troian, declansat de rapirea Elenei de catre Paris din Grecia, de la sotul ei. Grecii s-au strans laolalta si au pornit pe mare catre Troia, hotarati sa lupte pentru aducerea ei inapoi. Incercarea lor a fost incununata de succes, dupa ideea stralucita a calului troian. Turistii din zilele noastre pot colinda in jurul zidurilor, templelor si ruinelor din zona, cunoscuta si sub numele de Truva, aflata in partea de nord-vest a Turciei.

In nord-vestul Turciei, o copie a calului troian te asteapta. Ruinele insa, sunt originale

5 Karakorum, Mongolia

Ginghis Han si-a facut aici o casa, la mijlocul secolului 13, apoi a plecat sa cucereasca jumatate din lume.  Karakorum era capitala sa mongola si a devenit cunoscuta drept Imperiul stepelor. Din pacate, gloria a fost de scurta durata – in fapt, 30 de ani – dupa care intregul oras a fost distrus. Vizitatorii sai trebuie sa-si puna imaginatia la contributie pentru a putea vedea cu ochii mintii zidurile marete si portile care inconjurau candva locul. A fost necesara multa munca pentru a ridica manastirea Erdene Zuu din apropiere si cele 108 de temple stupa.

Prin muntii Karakorum
Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!