" /> " /> " />
Destinatii

10 taramuri de basm din intreaga lume

7 Ys, Franta

Printesa celta Dahut i-a cerut tatalui sau, Regele Gradlon sa-i construiasca un oras langa mare. Asa a aparut Ys, iar pentru a-l proteja de valurile inalte, regele a inaltat in jurul lui un dig. Singura cale de acces era printr-o poarta din bronz, a carei cheie o avea numai Gradlon. Intre timp, profitand de avantajul digului, Dahut, isi alegea cate un iubit in fiecare noapte, pe care apoi il omora. Probabil ca un demon a pus stapanire asupra ei, fortand-o pe aceasta sa fure cheia si sa deschida poarta. Orasul Ys a fost inundat si toata lumea s-a inecat, mai putin Regele Gradlon. Orasul in ruine se afla dedesubtul golfului, in Douarnenez, in prezent o plaja populara in provincia Bretagne.

Ys, un oras construit de legenda

6 Troia, Turcia

Fanii mitologiei vor recunoaste Troia drept locul in care au trait Hector, Paris si Elena, dar si unde si-a gasit adapost si uriasul cal din lemn. Aici a avut loc Razboiul Troian, declansat de rapirea Elenei de catre Paris din Grecia, de la sotul ei. Grecii s-au strans laolalta si au pornit pe mare catre Troia, hotarati sa lupte pentru aducerea ei inapoi. Incercarea lor a fost incununata de succes, dupa ideea stralucita a calului troian. Turistii din zilele noastre pot colinda in jurul zidurilor, templelor si ruinelor din zona, cunoscuta si sub numele de Truva, aflata in partea de nord-vest a Turciei.

In nord-vestul Turciei, o copie a calului troian te asteapta. Ruinele insa, sunt originale

5 Karakorum, Mongolia

Ginghis Han si-a facut aici o casa, la mijlocul secolului 13, apoi a plecat sa cucereasca jumatate din lume.  Karakorum era capitala sa mongola si a devenit cunoscuta drept Imperiul stepelor. Din pacate, gloria a fost de scurta durata – in fapt, 30 de ani – dupa care intregul oras a fost distrus. Vizitatorii sai trebuie sa-si puna imaginatia la contributie pentru a putea vedea cu ochii mintii zidurile marete si portile care inconjurau candva locul. A fost necesara multa munca pentru a ridica manastirea Erdene Zuu din apropiere si cele 108 de temple stupa.

Prin muntii Karakorum
Booking.com Tururile TukTuk

Bali – o vacanță pentru suflet

From1,490 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : oricând
0
Aprilie, cea mai bună perioadă!

Sri Lanka – descoperă Perla Orientului

From1,090 Euro
10 nopți / 11 zile
Availability : Oricand
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!