" /> " /> " />
Destinatii

10 taramuri de basm din intreaga lume

4 Cartagina, Tunisia

Aflata la periferia modernului oras Tunis, Cartagina a reprezentat o super-putere si principalul inamic al Romei in secolul 3 i.e.n. Acest lucru s-a datorat flotei ucigase de nave feniciene care patrulau in Marea Mediterana si armatei elefantilor care marsaluia prin munti sub comanda lui Hannibal. In ciuda faptului ca era considerat ‘orasul stralucitor’, Cartagina nu si-a putut pastra multa vreme aceasta faima. Romanii au cucerit-o si au ras-o de pe fata pamantului, ridicand in locul ei propriul lor oras. Ceea ce se poate vedea astazi sunt baile, casele, bazinele si bazilicile datand din vremea lor.

Cartagina, orasul de care Roma se temea candva

3 Timbuktu, Mali

Intruchiparea unui ‘loc in care nu e bine sa zabovesti prea mult’, Timbuktu si-a castigat reputatia de a fi punctul terminus al rutei comerciale ce lega Africa de Vest de Mediterana. Tot ce trebuie sa faci ca sa intri in posesia aurului, sclavilor si fildesului din nord (sau a sarii provenite din sud) era sa te alaturi unei caravane de camile si sa te tarai cu lunile prin desertul Sahara, in mijlocul furtunilor de nisip, a caldurii ucigatoare si a insolatiei care te aducea in pragul nebuniei. A ajunge in Timbuktu este inca o provocare si desi caravanele cu sare continua sa treaca pe aici, conduse de tuaregi in vesmintele lor albastre, orasul pastreaza inca grandoarea pe care o avea in secolul 15.

Timbuktu, un loc cu conotatii infricosatoare

2 Avalon, Marea Britanie

Regele Arthur se odihneste in incantatoarea insula Avalon, dormindu-si somnul de veci dupa o viata de cruciade, in care a fost inconjurat de cavaleri si vrajitori. mese rotunde si sabii magice. In calitatea sa de ‘unic rege’ al Angliei, el a aparat aceste locuri de legenda cu sabia sa Excalibur si cu pocalul sfant, atunci cand tara sa a avut mai multa nevoie de el. In prezent, modernul oras Glastonburyse afla pe locul unde era candva Avalon. Datorita radacinilor sale mistice, el ii atrage pe iubitorii de aventura sa vina aici sa cumpere cristale, sa se consulte cu spiritisti, sa manance inghetata vegetariana sau sa participe la cercuri stiintifice si simpozioane.

Azi Glastonbury, candva Avalon

1 Shambhala, Tibet

Regatul Shambhala se ascunde undeva intre varfurile acoperite de zapada ale Muntilor Himalaya. In ‘Tinutul Luminat’ al invatatilor buddhisti, nu poate ajunge oricine. Exploratorii din secolele trecute au presupus ca Shambhala se afla in Tibet, acolo unde o plaseaza si James Hilton in romanul sau ‘Orizontul pierdut’ (sub numele de Shangri-la). Intrucat pana acum nimeni nu a descoperit regatul, probabil ca urmatorul oras la indemana este Zhongdian, aflat la granita dintre China si Tibet. El a fost numit in anul 2001 Shangri-la, pretinzand a fi un loc plin de inspiratie.

Shambhala, raiul din Tibet
Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!