" /> " /> " />
Europa

5 statiuni litorale din Italia mai putin cunoscute

Una dintre caracteristicile geografice ale Italiei, care atrage vizitatori din toata lumea, este aceea ca granitele sale sunt in proportie de 84% scaldate de Marea Adriatica si de Marea Mediteraneana. In Italia exista 6800 de kilometri de plaje dintre cele mai curate si cu toate facilitatile. In fapt, singura problema este pe care dintre cele peste 200, sa o alegi.

Intrucat principalele intinderi de nisip, considerate drept cele mai populare destinatii turistice, sunt de obicei aglomerate in timpul sezonului de varf, poate vei dori sa arunci o privire si asupra a cinci statiuni litorale mai putin cunoscute, in care cu siguranta ai putea scapa de forfota si galagie:

Arzachena– Regiunea Costa Smeralda din Italia este locul in care se afla o statiune litorala spectaculoasa, cunoscuta sub numele de Arzachena, destinatia de vacanta preferata de unii dintre milionarii Italiei. Este bine cunoscuta pentru plajele sale cu nisip rozaliu si tarmul stancos, dar si pentru apele atat de limpezi, incat poti admira mediul marin cu ochiul liber.

Porto Cervo, din Arzachena

Castiglione della Pescaia– Impresionantul castel medieval care domina peisajul este principala atractie a acestei asezari litorale. Ea se afla in inima popularei regiuni Toscana si a fost candva o prospera asezare de pescari. Cu apele sale limpezi, ofertele excelente de cazare si plajele cu nisip auriu, este o destinatie extrem de populara.

Castiglione della Pescaia atrage turistii cu castelul sau medieval

Lampedusa e Linosa – In cea mai sudica zona din peninsula Italiei, la 200 de kilometri de coasta Sicilieise afla orasul Lampedusa e Linosa, o regiune la care turistii straini si iubitorii de natura fac referire adesea ca la un paradis idilic. Aici exista trei insule: Lampedusa, Lampione si Linosa, la care se ajunge usor cu feribotul.

Paradisul numit Lampedusa

Otranto – In provincia Lecce, de-a lungul Marii Adriatice, se afla istoricul oras Otranto, cu apele sale de culoare turcoaz, plajele curate si o atmosfera ideala de vacanta. Candva, aici era un port condus atat de greci cat si de romani. De-a lungul istoriei a mai fost condus si de aragonezi, bizantini si normanzi.

Otranto, un incantator oras istoric

Tropea – Aici vei gasi un peisaj si decoruri cu adevarat impresionante, care inconjoara regiunea cunoscuta sub numele de Calabria.  Turistii straini recomanda cu caldura Tropea, mai ales pentru faptul ca aici se afla unele dintre cele mai spectaculoase si nedescoperite inca, plaje din lume.

Un oras construit pe stanci: Tropea

De-a lungul plajelor se afla sate de pescari incarcate de istorie si porturi naturale, in timp ce locuri precum Positano si Portofino, sunt in prezent destinatii exclusiviste preferate de localnici si turisti deopotriva. Ele se afla departe de popularele statiuni estivale din Rimini.Booking.com

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!